Pere Miralles guanya el VIIè Premi CIEU-FUABFormació a la persona més emprenedora

Pere Miralles, guardonat amb el VIIè Premi CIEU-FUABFormació a la persona més emprenedora 2018
Pere Miralles, Graduat en Prevenció i Seguretat Integral, ha estat el titulat de l'Escola en emportar-se el guardó per la seva activitat emprenedora amb el projecte 'Post-incendi', una nova eina per fer un seguiment posterior dels sinistres, ideada durant les seves pràctiques de Grau amb Bombers de Catalunya.

16/03/2018

La setena edició del Premi CIEU-FUABFormació a la persona més emprenedora de 2018 s'ha celebrat avui a l'Hotel Campus en un acte on més de 300 persones s'han reunit per conèixer els emprenedors més destacats de les escoles de la Fundació UAB (Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, Escola de Prevenció i Seguretat Integral i Escola Superior d'Arxivística i de Gestió de Documents, i també, de la resta de facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona, que van presentar la seva candidatura per assolir aquest reconeixement.

A la taula de ponents, hi han estat presents David Urbano, Director del Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU), Sara Moreno, Vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat de la UAB, Montserrat Balagueró, Vicepresidenta executiva de la FUAB, i les emprenedores Silvia Bueso, conferenciant, formadora i coach, i Montse Marín, doctora en Medicina de la UAB.

David Urbano ha iniciat l'esdeveniment donant la benvinguda als assistents, i ha recordat la tasca que realitza el CIEU, des de fa ja 10 anys, en assessorar a les persones de la comunitat universitària que desitgen engegar una empresa, i les activitats que organitza el centre per formentar la creació d'idees de negoci.

Sara Moreno, per la seva banda, ha comentat les línies de treball que s'impulsen des de l'Autònoma per promoure l'emprenedoria des d'una perspectiva integral, com la formació universal i transversal, que s'ofereix des de la Universitat, per la generació i desenvolupament de les idees empresarials, fomentant també l'emprenedoria social, i oferint programes d'innovació, perquè els projectes es puguin articular, desenvolupar i es connectin amb el territori on s'implanten i amb la seva societat.

L'altra vessant que ha destacat Moreno és el col·lectiu Alumni, els titulats que s'han format a la UAB, amb els quals es manté el contacte perquè continuen aportant molt valor afegit a la Universitat, i per la seva part, l'Autònoma també hi contribueix en les seves trajectòries professionals. 

En aquest sentit, per reconèixer la tasca emprenedora d'aquest col·lectiu, s'ha creat la nova categoria de premi "impacte social i sostenibilitat", que per primera vegada, s'ha lliurat en aquest l'acte acadèmic.

Montserrat Balagueró, responsable de la Fundació UAB, en el seu discurs, s'ha referit al fet que des de les Escoles de FUABFormació es potencia l'esperit emprenedor dels estudiants com a part important del seu aprenentatge, i que una mostra d'això, és l'èxit assolit per als titulats premiats.

Silvia Bueso, llicenciada en Dret i Periodisme, Program for Management Development a ESADE i coach certificada per l'International Coaching Federation (ICF) ha donat a conèixer la seva experiència com a "captadora de fons" per posar en funcionament negocis, i com ha estat el seu pas de treballar per altres a dedicar-se completament a l'emprenedoria, i a realitzar ponències de coaching.

Montse Marín, metgessa, també ha explicat com es va introduir en el món de l'emprenedoria creant MomaLAB, i com es va reinventar, canviant d'àmbit sectorial, del camp de la comunicació multimèdia a la ciència mèdica, i fusionant-los per aconseguir liderar projectes de consultoria per empreses de l'entorn e-Health.

També ha explicat la seva participació a l' Imagine Express 2017, una competició d'emprenedoria on s'ideaven negocis vinculats al sector del mòbil, en equips pluridisciplinars, durant un trajecte de 4 dies en tren de Barcelona-París-Londres.


Els guardonats del VIIè Premi a la persona més emprenedora 2018

Després de les intervencions dels conferenciants, s'ha procedit a lliurar els reconeixements als titulats que havien portat amb èxit la seva idea de negoci. Aquestes persones han estat les premiades:

- En la categoria "Turisme": Mayra Peromingo pel seu projecte "Prêt&You".
- En la categoria "Direcció Hotelera": Francesc González pel seu projecte "The Net Revenue".
- En la categoria EPSI-ESAGED: Pere Miralles pel projecte "Post-incendi".
- En la categoria "Alumni impace social i sostenibilitat": Georgina Vidal pel projecte "d D'ENGINY biorem".
- En la categoria "Resta de la UAB": Daniel Simón i Pablo Abram pel projecte "Youdrop".

Els guanyadors han exposat en què consistia les seves iniciatives empresarials, i com les han posat en funcionament.


El premiat de l'Escola

Pere Miralles, Graduat en Prevenció i Seguretat Integral de la darrera promoció 2016-17, ha rebut aquest reconeixement per la seva tasca emprenedora al capdavant de "Post-incendi", un projecte fruit d'una investigació durant la seva etapa de pràctiques del Grau amb Bombers de Catalunya.

En aquesta iniciativa, Miralles va fer un estudi comparant els diversos sistemes de comunicació de diferents països (com Regne Unit, Estats Units, Canadà, França, etc.) entre els cossos de bombers i la ciutadania, per crear, després, una eina que permet fer un seguiment posterior dels sinistres, i oferir consells, recomanacions i acompanyament a les persones afectades per un incendi.

Amb aquest projecte es pretén conscienciar a la població i establir una nova via de comunicació per ajudar-los a recuperar la normalitat, després d'haver patit situacions d'emergència. I facilitar-los-hi informacions sobre quins tràmits s'han de portar a terme després d'un sinistre amb les companyies d'assegurances, o com gestionar els subministres bàsics.