L'OMEC posa en marxa dos nous tallers

Cartell tallers UAB Comunicació i Desenvolupament Sostenible
L'OMEC engega dos nous tallers: “Tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació” i “Vacuna't contra els Rumors”. Aquests volen promoure els 17 nous Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

18/04/2017

Ja estan obertes les inscripcions per a dos nous tallers, dins del cicle sobre Comunicació i Desenvolupament Sostenible organitzat per l'Observatori Mediterrani de la Comunicació (OMEC) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els tallers tractaran la relació entre la comunicació i el paper dels comunicadors per aconseguir els 17 nous Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El primer taller “Tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació” se celebrarà el dia 27 d'abril amb la participació de la periodista Arantza Diez, que tractarà sobre comunicació i igualtat de gènere. El taller està impulsat pel Institut Català dels Dons (ICD) i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), i estarà basat en les eines i recomanacions creades per ambdues institucions.

Ja el dia 18 de maig, Rodrigo Prieto, director de continguts del Institut Diversitas, estarà a càrrec del taller “Vacuna't contra els Rumors”. El Institut Diversitas forma part de la Xarxa Antirumors de l'Ajuntament de Barcelona, una xarxa d'institucions que desenvolupen una sèrie d'iniciatives per acabar amb els rumors i mites que existeixen entorn del racisme i la xenofòbia, per promoure el diàleg intercultural, la convivència i la tolerància.

Aquests tallers estan dirigits principalment als estudiants universitaris, però estan oberts a tots els interessats que s'inscriguin prèviament de manera gratuïta, enviant les seves dades a: omec.info@gmail.com. Les places són limitades i els participants rebran certificats d'assistència.

El primer semestre, dos tallers van ser realitzats amb Thomas Tufter (Comunicació Participativa) i Luis Miguel Sirumbal (Globalització i Desenvolupament Sostenible). Aquest cicle de tallers forma part d'un projecte d'Educació per al Desenvolupament, dut a terme pel OMEC i finançat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS). Així mateix, compta amb el suport del Màster MIM, el Laboratori de Prospectiva i Recerca en Comunicació, Cultura i Cooperació, i la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.