Jornada de Futbol i Comunicació

Jornada Futbol Comunicació

L'esport entre els esports no seria el que és de no tenir una relació tan fructífera -i alhora, tan plena de desacords- amb el periodisme. Per reflexionar sobre aquest binomi, el Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB ha organitzat la Jornada Futbol i Comunicació, que tindrà lloc el proper dilluns 11 de desembre.

05/12/2017

L'esdeveniment, obert al públic en general i dirigit especialment a la comunitat universitària interessada en el periodisme esportiu, es celebrarà a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB. La Jornada començarà a les 10:15h amb la presentació i benvinguda. A continuació, Carme Barceló, col·laboradora d'Sport, La Razón i El xiringuito, serà la primera de les ponents a la conferència titulada "La dona en el futbol". Josep Carles Rius, professor de periodisme de la UAB, moderarà la intervenció.

Els periodistes Ramón Miratvillas i Emilio Fernández, moderats per Jesús Martínez, compartiran taula de debat -entre les 11:30h i les 12:30h- per discutir sobre les portades a la premsa escrita esportiva. Els comunicadors reflexionaran sobre com, massa sovint, el fanatisme i la premsa groga li guanyen la partida a la rigorositat informativa.

Entre les 12:30h i les 13:30h, Pere Escobar (TV3) parlarà sobre el vincle entre el futbol i el periodisme des de l'experiència dels seus molts anys dedicats a la professió. El professor Ramon Miratvillas exercirà de moderador.

Després de dinar, entre les 16:00 i les 17:15h, Axel Torres impartirà la conferència "No és només futbol". El periodista, que actualment treballa per Bein Sports i la Cadena Ser, és un dels majors experts de futbol internacional del panorama comunicatiu espanyol i, a més, és autor de tres llibres en els que vincula la seva passió pel futbol amb molts altres coses de les que també es declara entusiasta: la música, el cinema i els viatges. El coordinador del Gabinete de Comunicación, Santiago Tejedor, presentarà al convidat.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies