Estudiants de l’Escola participen al simulacre d’evacuació de la Vila

Els estudiants de l’Escola han participat al simulacre de Vila Universitària, la tarda del 26 d’octubre, com a observadors de l’actuació i desenvolupament d’una simulació d’incendi amb ferits greus.
 

03/11/2017

La Vila Universitària, amb motiu del seu 25è aniversari, ha organitzat un simulacre d’evacuació on hi han participat els bombers, els mossos d’esquadra, la policia local i els Serveis d’Emergència Mèdica (SEM).
 
Durant el simulacre, els estudiants de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral han pogut observar “l’organització i actuació dels diferents cossos de seguretat i emergències” durant l’evacuació i la simulació d’incendi amb ferits greus.
 
El simulacre, que ha tingut lloc aproximadament a les set de la tarda, ha començat amb el so d’una sirena d’evacuació i la indicació de les autoritats per dirigir als evacuats als punts de trobada pertinents, segons un plànol rebut prèviament. Els estudiants s’han repartit en aquests diferents punts per observar les diferents fases del simulacre.
 
Segons César Torrero, coordinador del Grau en Prevenció i Seguretat Integral, la seva participació ha permès als estudiants “reportar tot allò succeït des del seu punt de vista”, com ara: els tipus d’accions d’evacuació portades a terme, els temps d’arribada dels actors d’emergència, les vies d’evacuació disponibles, etc.
 
“La participació de l’alumnat als simulacres és sempre voluntària”, ha afegit Torrero. Però amb aquesta oportunitat, ha conclòs, les observacions dels estudiants passarà a ser “una informació important que es tindrà en compte a l’hora de millorar la prevenció i seguretat a Vila Universitària”. 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies