Els graus de la Facultat entre les millors posicions del rànquing de "El Mundo"

Estudiants
Els graus de Publicitat i Relacions Públiques i Comunicació Audiovisual se situen en la primera posició del rànquing, i Periodisme es posiciona en el quart lloc. En total són 20 els graus de la UAB que se situen entre els 5 millors llocs d'Espanya.

17/05/2017

La UAB destaca un any més al rànquing sobre els 50 graus més demandats d'Espanya que elabora El Mundo: ha millorat els resultats del 2016 i ha assolit la segona millor puntuació, només suparada per la Universidad Complutense de Madrid. Concretament, vint graus de la UAB (un més que l'any passat) figuren en els cinc primers llocs de la classificació a les seves respectives categories. D'aquests, cinc han assolit la primera posició: Ciències Ambientals, Ciència Política i Gestió Pública, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques i Veterinària.

A més, s'han classificat en segon lloc els graus de Biologia, Educació Social, Educació Infantil, Educació Primària, Física i Traducció i Interpretació. La tercera posició ha estat assolida pels graus de Biotecnologia i Comptabilitat i Finances. Els graus d'Economia, Llengua i Literatura Espanyoles, Matemàtiques, Periodisme, Química i Terapia Ocupacional s'han situat en quarta posició, i el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments apareix en el cinquè lloc de la seva categoria.

Com hem dit, els graus de Comunicació Audiovisual i Publicitat i Relacions Públiques se situen en la primera posició; i Periodisme, en el quart lloc. En aquests moments la Facultat compta amb 1.216 estudiants de Periodisme, 326 de Comunicació Audiovisual i 333 de Publicitat i Relacions Públiques. De totes les facultats d'Espanya, la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB és una de la que ofereix més places actualment.

El Mundo analitza cinquanta graus impartits a universitats d'arreu de l'Estat. D'aquests cinquanta, la UAB imparteix trenta-cinc. Els resultats de la classificació es basen en les dades obtingudes a través de les pròpies universitats (sobre la demanda, els recursos disponibles, els plans d'estudis i els resultats assolits, a més d'altres dades de context), qüestionaris per a professors i d'altres indicadors objectius com ara els rànquings internacionals o els informes de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA). Cadascun d'aquests aspectes pesa, respectivament, un 50%, un 40% i un 10% al resultat final de cada grau.

Més informació: Ranking de Universidades Españolas (El Mundo)