Els estudiants del Curs d'Introducció a l'Enoturisme visiten diferents cellers

Visita als cellers
En el marc del primer mòdul del Curs d'Introducció a l'Enoturisme, que s'imparteix a l'Escola, els estudiants van realitzar diverses sortides d'estudis per conèixer tres cellers amb diferents perfils d'ofertes enoturístiques: Caves Nadal (DO Penedès), Alta Alella (DO Alella) i Heretat Oller del Mas (DO Pla del Bages).

01/06/2018

Per donar a conèixer diferents ofertes d'enoturisme presents en el territori català als futurs tècnics, la coordinació del Curs d'Introducció a l'Enoturisme, que s'imparteix a l'Escola, va organitzar sortides de camp per als estudiants a tres cellers amb diferents perfils, durant la docència del primer mòdul d'aquesta formació. La finalitat era, també, poder copsar la realitat del sector del turisme de vi existent en el país.

En aquest sentit, la primera visita que van efectuar va ser a les Caves Nadal (DO Penedès). Els alumnes van poder contemplar la seva oferta, de caire tradicional, enfocada cap a un públic familiar. Aquesta constava de diversos tipus de visites on s'incloïen també activitats per a nens. A més, van veure que disposaven del Club d'Amics de Nadal que organitzaven activitats, que es repetien anualment, com el berenar de verema.

La següent sortida d'estudis es va portar a terme al Celler Alta Alella (DO Alella), on van conèixer la seva oferta d'enoturisme a la carta: visites personalitzades segons els gustos dels clients. Les seves propostes abarcaven des d'un sopar maridat amb un xef de prestigi fins a preparar una petició de matrimoni a les vinyes. El públic habitual d'aquest celler eren persones amb alt poder adquisitiu, i també empreses.

Finalment, els estudiants van realitzar la tercera visita a Heretat Oller del Mas (DO Pla del Bages), propietat que pertanyia a la mateixa família des de feia 36 generacions. Es tractava d'un celler molt visitat, ja que solia incloure's en els paquets combinats de visita a la muntanya de Montserrat, d'algunes agències de viatges, comportant la rebuda de 4 autocars diaris de turistes. Els alumnes també van poder conèixer el nou projecte del celler, que s'implantarà a partir del 2019, i que incorporarà bungalows i la creació d'un enohotel dins de la finca.


Nova edició del Curs d'Introducció a l'Enoturisme

Del 3 de setembre al 28 de novembre, s'impartirà la segona edició del Curs d'Introducció a l'Enoturisme (modalitat presencial). Aquesta formació capacita a l’alumne per treballar en gestió d’agències i organitzacions relacionades amb experiències enoturístiques, hotels enoturístics, cellers o empreses distribuïdores de vins i destil·lats.

El curs inclou coneixements teòrics del món vinícola i enològics, desenvolupament de plans estratègics, comunicació i màrqueting, gestió i comunicació d‘agents i empreses al servei, sortides professionals i pràctiques.

Les inscripcions ja estan obertes i les places són limitades.