Arcadi Oliveres rep el Premi ICIP Constructors de Pau

Cada any, l'Institut Català Internacional per la Pau reconeix persones i entitats per la seva contribució al foment de la pau. Enguany, distingirà Arcadi Oliveres, professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB, per la seva dilatada trajectòria de compromís i activisme pacifista.

26/09/2017

L'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) ha atorgat el Premi ICIP Constructors de Pau 2017 a Arcadi Oliveres, professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB, "per la seva incansable dedicació i compromís amb la promoció de la pau, la justícia social, els drets humans i el desarmament, des d'una perspectiva universal".

L'ICIP convoca anualment, des de l'any 2011, el Premi ICIP Constructors de Pau amb la finalitat de "guardonar i reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau". El concedeix la Junta de Govern de l'ICIP i consisteix en un reconeixement públic, una escultura anomenada "Porta de Sol" -creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel- i una dotació econòmica de 4.000 euros. El lliurament del guardó té lloc anualment en una cerimònia institucional al Parlament de Catalunya.

President de Justícia i Pau

Oliveres va rebre les primeres influències del pensament pacifista per part de Frederic Roda i Joan Botam. Va estar vinculat des de jove al moviment escolta, al moviment cristià Pax Christi i a l'institut Victor Seix de Polemologia. Durant la dictadura franquista, va integrar-se a l'Assemblea de Catalunya, des d'on va promoure la  “Marxa de la Llibertat”, el 1976, per reclamar “llibertat, amnistia i estatut d'autonomia”.

L'any 1982, es va incorporar a Justícia i Pau, entitat que va acabar presidint i des de la qual va impulsar la primera campanya del 0,7% d'ajut al desenvolupament dels països del tercer món. Ha participat, a més, en les campanyes dels moviments contra l'OTAN, contra el comerç d'armes, per l'objecció de consciència al servei militar obligatori i per l'objecció fiscal, contra el deute extern dels països empobrits i contra les guerres. Ha estat també un ferm defensor de la regularització d'immigrants i ha estat vinculat al moviment antiglobalització i a les protestes del 15M a Catalunya.

Segons l'ICIP, Oliveres "ha esdevingut un personatge influent i un referent per a la formació dels joves gràcies a la seva gran qualitat com a orador i de comunicador, que ha demostrat en innombrables xerrades i conferències divulgatives".

 

Notícies relacionades

Tercera edició del repte "A la UAB en bici"

El dia 1 d'abril s'obre un nou període per a participar en el repte “A la UAB en bici”, dirigit a tota la comunitat universitària. Es comptaran els quilòmetres recorreguts entre l'1 i el 30 d'abril per totes les persones inscrites. Llegir més

Setmana Saludable i Sostenible

Setmana Saludable i Sostenible

Totes les notícies