Fons Joaquim Romaguera (Barcelona 1941-2006) de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

Historiador, escriptor, crític de cinema, investigador i afeccionat al jazz. Home savi i polifacètic, entre el 1969 i el 1981 formà part de l'equip responsable de la Setmana Internacional de Cinema de Barcelona. Membre d'honor de la Federació Catalana de Cineclubs, va escriure incomptables articles i llibres sobre cinema, la seva gran passió.

Al 2008, la biblioteca de cinema de Joaquim Romaguera i Ramió fou cedida a la UAB per la seva esposa Roser Vendrell i els seus fills, els quals van considerar adient que aquest important fons passés a formar part de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General.

Aquest fons documental està format per un gran nombre de llibres sobre cinema en especial espanyol i català. La col·lecció de revistes recull els millors títols, tant d'àmbit internacional com nacional i local.

La gran quantitat de dossiers de temàtica diversa dóna una idea de la tasca de recopilació que utilitzava per a les seves investigacions. Dossiers sobre festivals,  centenari del cinematògraf, cinema d'Amèrica Llatina, precedents del cinema,guionistes, directors, pel·lícules, etc., així com tota la documentació emprada  en els seus dos llibres més representatius: Diccionari del cinema a Catalunya i Silenci, rodem: història del cinema a les comarques de Girona. Alguns dels dossiers encara no havien estat treballats i poden ser una font d'informació per a futures recerques.

Els documents del Fons Romaguera es troben als dipòsits de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General i cal sol·licitar-los. Aquesta sol·licitud es pot fer des del Catàleg UAB.

Exposició virtual
Catàleg
Cerca a:

Web mòbil

Premsa digital El Quiosc Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Segueix-nos a Twitter El préstec a la UAB Alumnes de grau Formació d'usuaris Cursos gratuïts Com trobar ... Audiència, publicitat... Accés des de fora la UAB als recursos digitals Pregunt@ Servei d'informació de les biblioteques - UAB