FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Fundació Caixa d’Enginyers s’uneix al projecte d’inclusió social i laboral de persones refugiades de la UAB
IMG20170705_caixaenginyers 05.07.2017 Programes Socials  -  El conveni de col·laboració entre la Fundació Autònoma Solidària i la Fundació Caixa d’Enginyers promou la plena integració de persones sol·licitants de protecció internacional gràcies al programa Acollida de la UAB. 

Aquest dilluns 3 de juliol s’ha signat un conveni de col·laboració entre la Fundació Autònoma Solidària i la Fundació Caixa d’Enginyers en el marc del Programa d’Acollida de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
 
El programa Acollida a persones refugiades de l’Autònoma pretén contribuir a la plena integració de les persones sol·licitants de protecció internacional residents al campus de la UAB a través de la implicació de la població universitària en el desenvolupament d’accions d’acollida i acompanyament. A principis del 2016 es va iniciar aquest projecte de col·laboració entre la Fundació Autònoma Solidària de la UAB i la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat per fomentar accions per l’autonomia de les persones refugiades a través d’un model d’acció inclusiu.
 
Les persones beneficiàries d’aquest programa són sol·licitants de protecció internacional a l’Estat espanyol i de nacionalitats diverses que es troben en fase de primera acollida, en la qual el seu expedient d’asil no ha estat encara resolt. Tenint en consideració les característiques del campus universitari com a context d’arribada i dispositiu d’habitatge, les persones sol·licitants de protecció internacional a qui s’assigna una plaça comparteixen les característiques de ser persones joves sense càrregues familiars.
 
Durant l’any 2017 les places s’ocuparan per part de tres grups de 16 persones (octubre-març 2017; abril-setembre 2017; octubre 2017-març 2018), la qual cosa equival a un total de 48 persones beneficiàries. El projecte ha comptat fins ara amb la col·laboració de 39 persones voluntàries (estudiants de la universitat i personal laboral i docent i investigador).
 
Principals accions
Les principals accions dutes a terme han estat: un pla d’acollida que ha garantit el ple accés al conjunt de serveis i recursos a partir de la creació d’un dispositiu residencial al campus universitari; un acompanyament per aconseguir la integració a través d’una xarxa de voluntariat d’acompanyament lingüístic i psicosocial; la promoció acadèmica i la sensibilització a través de xerrades, jornades, etc.
 
El conveni amb Fundació Caixa d’Enginyers
El conveni signat amb la Fundació Caixa d’Enginyers suposa l’aportació de 15.000 euros, i farà possible durant aquest 2017 la consolidació del programa. A més, està previst iniciar una nova línia de treball enfocada a l’acompanyament en la detecció de capacitats i habilitats i apropament al món laboral. En aquest sentit, es desenvolupa un itinerari personal d’inserció mitjançant accions  d'orientació i d'informació professional.
La Fundació Caixa Enginyers porta a terme aquesta col·laboració en el marc d’una de les seves línies d’actuació social, que dóna suport al retorn social i reinserció laboral. La Fundació Caixa d'Enginyers va ser creada el 2011 per reforçar i vehicular l'acció social de l'Entitat i optimitzar l'eficiència dels seus recursos. 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats