La UAB i iVascular creen una càtedra per impulsar la investigació en cirurgia

L'acord aconseguit entre les dues entitats fomentarà activitats de recerca i transferència de coneixement en una àrea clau en la pràctica clínica i per als resultats en salut com és la cirurgia. Un dels objectius de la càtedra és la creació de l’Escola d'Innovació en Cirurgia en la qual es preveu que hi participaran personalitats de màxima rellevància mundial en aquest àmbit de la recerca per tal de proporcionar formació útil a professionals sanitaris.

06/03/2024

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i iVascular, empresa amb seu a Barcelona especialitzada en el disseny i fabricació de dispositius mèdics, han signat un conveni de col·laboració que ha donat lloc a la creació de la Càtedra de Recerca en Cirurgia, adscrita al Departament de Cirurgia de la Facultat de Medicina de la UAB.
L'objectiu de l'acord és establir una col·laboració estratègica entre les dues entitats per impulsar activitats de recerca, generació de sinergies, intercanvi científic i transferència de coneixement en una àrea clau en la pràctica clínica i per als resultats en salut com és la cirurgia.
En paraules del professor Salvador Navarro Soto, degà de la Facultat de Medicina de la UAB, «En els darrers anys s'ha demostrat que la investigació en medicina ha d'ampliar-se a la innovació i a la col·laboració amb la indústria. Sens dubte, la sinergia entre la nostra Facultat i l'empresa iVascular, personalitzada a la Càtedra de Recerca en Cirurgia dirigida pel professor del Departament de Cirurgia de la UAB José María Balibrea, dona resposta a aquestes necessitats».
«iVascular col·labora des dels seus inicis en projectes col·laboratius a tots els nivells i des de totes les àrees de coneixement R+D, tècnics i enginyeria que ajuden a avançar, millorar, innovar i sobretot crear valor. El nostre objectiu és posar en valor i donar suport al nostre talent, la creativitat i la innovació per progressar i donar accés a nous productes que millorin la vida dels pacients» comenta Lluís Duocastella, CEO i fundador d'iVascular,
Les activitats previstes de la Càtedra inclouen la realització d'estudis en el camp de la cirurgia robòtica i la implementació d'un curs formatiu d'àmbit internacional sobre la innovació i la creació de valor en la recerca quirúrgica, que tindrà com a fi la creació d'una 'Escola d'Innovació en Cirurgia'. Aquest projecte contempla la participació de personalitats de màxima rellevància mundial en aquest camp de la recerca per tal de proporcionar formació útil a professionals sanitaris.
«Per nosaltres poder col·laborar amb una empresa amb el prestigi i el lideratge en innovació com iVascular és una gran oportunitat per poder aportar valor real a través de la investigació clínica aplicada. Aquesta aliança público-privada, demostra una vegada més que la col·laboració entre la universitat i la indústria no només és necessària des del punt de vista de la viabilitat de la recerca, sinó que també ajuda a donar sentit a la tasca universitària i a reubicar-la en un context social molt més real que allò merament acadèmic», defineix el professor José María Balibrea.

iVascular

iVascular és una empresa fundada el 2010 a Sant Vicenç dels Horts (Barcelona) amb l'objectiu de desenvolupar dispositius mèdics d'última generació per al tractament de les patologies vasculars en tres àrees d'aplicació: cardiologia intervencionista, intervencionisme endovascular i neuroradiologia. Va néixer per esdevenir una de les referències al sector tot potenciant el valor de la tecnologia i és una de les poques companyies de tot el món capaç de desenvolupar els seus propis dispositius des del concepte inicial fins a la producció final. Avui ocupa una posició destacada al sector i compta amb més de 1.500 referències de producte que s'utilitzen en hospitals d’arreu del món i que s'estima que el 2025 hauran millorat la qualitat de vida de més de 2 milions de persones. Més informació a www.ivascular.global.

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar
  • Aliança pels objectius