En Portada

Geologia

L’aventura d’excavar a la Cova de la Pedrera: espeleologia i paleontologia es donen la mà

Durant els mesos de març i abril de 2015, investigadors de l’ICP i de la Federació Catalana d’Espeleologia han dut a terme la primera intervenció paleontològica al jaciment de la Cova de la Pedrera (Cornellà de Conflent, França). S’han recuperat més de 3.000 restes que corresponen majoritàriament a grans mamífers que van ocupar la cova fa uns 400.000 anys.

[+]

Medi ambient i Conservació

Estudi ambiental de l’ús de la xarxa d’aigua potable a municipis petits i mitjans

Conèixer els patrons de consum d’aigua i electricitat de les xarxes d’abastament d’aigua potable és necessari per determinar quins factors influeixen en l’impacte ambiental i poder actuar per reduir aquest impacte. L’article aporta dades generals i defineix models per a l’estimació de variables com el consum elèctric o la longitud de la xarxa en municipis petits i mitjans.

[+]

Filosofia

Les dones i el poder polític: una investidura incompleta

Aquesta tesi doctoral ha estudiat les experiències i els discursos de dones que, trencant totes les expectatives, han arribat a ocupar càrrecs importants i representatius de la política colombiana, i les ha volgut mostrar com a actores, subjectes polítics que formen part d’un règim de poder que deixa fora de l’esfera de la presa de decisions a més de la meitat de la població.

[+]

Medicina i Salut

Ajust de l’eina que permet calcular el risc de fractura per fragilitat

A les societats occidentals, augmenten les fractures per fragilitat associades a l’augment de l’esperança de vida. L’OMS va publicar el 2008 una eina per tal d’identificar la població de major risc de fractura per fragilitat i prioritzar accions preventives sobre els col·lectius més fràgils. Aquesta tesi doctoral proposa un calibratge d’aquesta eina per a la població femenina espanyola.

[+]

3Q: Paul Robbins play play

3Q: Paul Robbins

Paul Robbins, director de l'Institut Nelson d'Estudis Ambientals (Universitat de Wisconsin), considerat un dels investigadors més reconeguts mundialment en el camp emergent de l'ecologia política. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Paul Robbins
  • 3Q Alejandro García-Reidy
  • 3Q: Alain Musset
  • Aprendre idiomes tot cuinant
  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2015 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388