En Portada

Química

Èxit del curs sobre tècniques de sincrotró aplicades a problemes ambientals

El curs introductori a les tècniques de raigs X sincrotró per a la caracterització química en sistemes ambientals va tancar amb èxit el 9 d’octubre. Durant el curs es van explicar els conceptes bàsics de les tècniques de Sincrotró, les seves aplicacions a estudis del medi ambient i de biomaterials, i les metodologies i l’anàlisi de dades per verificar i validar els resultats obtinguts.

[+]

Art i Història

Estudi de l’obtenció de fusta a la Patagònia Argentina durant l’Holocè

Un treball ha estudiat la fusta carbonitzada i sense carbonitzar recuperada de sis nivells estratigràfics d’un jaciment arqueològic a la Patagònia argentina, datat a l’Holocè. Els resultats revelen variacions en les modalitats d’adquisició del material llenyós (fusta) per part de les societats caçadores-recol·lectores dels diferents nivells arqueològics del jaciment.

[+]

Art i Història

La placa dental aporta una perspectiva nova sobre la dieta dels nostres ancestres prehistòrics

Un equip internacional d’investigadors ha trobat noves evidències que els nostres avantpassats prehistòrics tenien un coneixement precís de les plantes molt abans del desenvolupament de l’agricultura. L’estudi de la placa dental dels esquelets trobats a Al Khiday revela que menjaven tubercles de castanyola, bona font de carbohidrats i amb moltes qualitats aromàtiques i medicinal.

[+]

Pedagogia

Vidusign, projecte europeu que promou l’ús creatiu del vídeo entre les persones sordes

Professores del CER-GISTAL de la UAB, especialitzat en la investigació de la comunicació i el desenvolupament psicoeducatiu de les persones amb sordesa, participen en un projecte europeu l’objectiu del qual és que la comunitat de persones sordes d’Europa utilitzi el vídeo de manera creativa en l’àmbit de l’ensenyament, l’aprenentatge i la comunicació.

[+]

3Q: Andrew Rowan play play

3Q: Andrew Rowan

Andrew Rowan és president de la Humane Society International, així com cap de l'Oficina Internacional i cap de l'Oficina Científica de la Humane Society. Doctor en Bioquímica per l'Oxford University, va rebre el 2002 el Henry Spira Award del Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388