En Portada

Pedagogia

Simulacions digitals: impacte en l’autoeficàcia i la transferència de l’aprenentatge

Aquest estudi examina com les característiques del disseny en entorns d’aprenentatge basats en la simulació digital regulen l’autoeficàcia i la transferència de l’aprenentatge. Els resultats indiquen que elevats nivells de control per part de l’usuari, així com un feedback del rendiment després de la simulació, resulten en valoracions més altes d’autoeficàcia i transferència.

[+]

Pedagogia

L’argumentació a classe de ciències i el seu ensenyament

Afrontar el repte de promoure l’argumentació a la classe de ciències exigeix implicar els docents en processos de reflexió crítica. En aquesta investigació es mostra com un procés participatiu de reflexió crítica amb els docents aconsegueix canvis en les seves concepcions sobre aquesta competència i en l’estructura i qualitat de les seves pròpies argumentacions.

[+]

Medicina i Salut

Desenvolupat un virus artificial innocu per a teràpia gènica

Un equip de científics de l’Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB) de la UAB ha aconseguit una alternativa a l’ús dels virus per a la teràpia gènica. Els investigadors han sintetitzat nanopartícules que actuen com a virus artificials, capaços d’embolicar fragments d’ADN i alliberar-los amb objectius terapèutics, sense risc biològic, a l’interior de les cèl·lules diana.

[+]

Medi ambient i Conservació

Compostatge de fems d’aviram per utilitzar-ho com a adob en horticultura

Els residus ramaders comporten problemes de contaminació arreu del món. Un estudi ha avaluat el procés de compostatge de fems d’aviram barrejats amb altres residus orgànics complementaris. Els resultats obtinguts permeten constatar la proporció màxima de fems que no afecta el procés de compostatge, així com l’efecte positiu del compost en horticultura.

[+]

3Q: Paul Robbins play play

3Q: Paul Robbins

Paul Robbins, director de l'Institut Nelson d'Estudis Ambientals (Universitat de Wisconsin), considerat un dels investigadors més reconeguts mundialment en el camp emergent de l'ecologia política. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Paul Robbins
  • 3Q Alejandro García-Reidy
  • 3Q: Alain Musset
  • Aprendre idiomes tot cuinant
  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2015 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388