En Portada

Biologia

Informació negativa en copiar l’elecció de parella

Triar parella és una de les decisions més importants per a qualsevol organisme viu, especialment per a les femelles, per a les quals els costos reproductius són generalment més elevats. Els models clàssics de l’evolució de l’elecció femenina de parella assumeixen que les seves preferències són genèticament innates i, per tant, immutables, però l'evidència empírica suggereix que no és així.

[+]

Cičncia Animal

Efecte de l’estrčs per calor en cabres productores de llet

A causa del canvi climàtic, s’espera una major freqüència i intensitat de les onades de calor en el futur. Els resultats d’una investigació mostren diferències evidents en les característiques de la llet de cabres de raça Murciano-Granadina sotmeses a estrès per calor, així com beneficis de l’ús d’oli de soja per millorar les propietats de la llet.

[+]

Geografia

La família com a determinant social de la salut subjectiva a Espanya

Els factors intermedis o contextos mediadors de la salut han demostrat ser especialment rellevants en l’anàlisi de les desigualtats en salut de les societats avançades en les quals la mortalitat ha aconseguit uns nivells molt baixos. Aquesta tesi se centra en el paper de la família com a determinant social de les desigualtats en salut subjectiva a Espanya.

[+]

Histňria de la Cičncia

Aigua: discurs higienista i prŕctica municipal (Mallorca, 1855 - 1936)

La problemàtica entorn de l’aigua va ser un important argument utilitzat per part de l’higienisme en la seva denúncia de les condicions de salubritat dels centres urbans. Aquest article analitza de quina manera el subministrament d’aigua potable va ser utilitzat com a estratègia de discurs i d’aplicació pels higienistes i els consistoris municipals de Mallorca entre 1855 i 1923.

[+]

Aprendre idiomes tot cuinant play play

Aprendre idiomes tot cuinant

Dues investigadores de la UAB han participat en el projecte europeu Lancook, que promou l'aprenentatge de llengües en situacions reals. Incorporant tecnologia digital, aquesta modalitat permet aprendre un idioma mentre es cuina. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • Aprendre idiomes tot cuinant
  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2015 Universitat Autňnoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388