En Portada

Química

Nou procés menys contaminant en l’adob de pell de boví

El Grup de Compostatge de Residus Sòlids Orgànics de la UAB ha dut a terme un estudi sobre un nou procés per adobar pell de boví sense utilitzar agents químics altament bàsics i oxidants que no només té un menor impacte ambiental sinó que també permet tancar el cicle de la matèria orgànica, de manera que es minimitza la producció d’aigües residuals i de residus sòlids.

[+]

Ciència Animal

Estudi del microorganisme Staphylococcus aureus present en fauna salvatge

Un treball ha analitzat mostres de diferents espècies de fauna salvatge per estudiar el microorganisme Staphylococcus aureus, causant de malalties i que ha desenvolupat resistència enfront dels antibiòtics. Els resultats de l'estudi indiquen que els tipus més freqüents d'aquest microorganisme són específics per a les diferents espècies animals que els allotgen.

[+]

Art i Història

Novetats sobre l'organització de les comunitats prehistòriques de Nasca (Perú)

Un equip de recerca de la UAB continua les investigacions arqueològiques del jaciment de El Trigal, a la Vall de Nasca (Perú), on s'han documentat per primera vegada interessants novetats sobre la forma d'organització de les comunitats prehistòriques de la zona, com ara un sistema politicoeconòmic de centralitat comunitària, i un assentament fortificat.

[+]

Telecomunicacions, Electrònica i Informàtica

Adaptació dels mons real i virtual per a la detecció de vianants

La detecció de vianants és un component clau en àrees com l'automoció o la videovigilància que requereix un treball de recopilació i anotació de grans quantitats de dades necessàries per al seu entrenament. Una investigació proposa un nou mètode que permet adaptar un model entrenat amb dades adquirides d'un videojoc perquè funcioni amb èxit en dades reals.

[+]

3Q: Andrew Rowan play play

3Q: Andrew Rowan

Andrew Rowan és president de la Humane Society International, així com cap de l'Oficina Internacional i cap de l'Oficina Científica de la Humane Society. Doctor en Bioquímica per l'Oxford University, va rebre el 2002 el Henry Spira Award del Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388