En Portada

Art i Història

Derecha de Cataluña: monàrquics alfonsins contra la Segona República i la Catalunya autònoma (1931-1936)

Derecha de Cataluña fou el partit que representà els monàrquics alfonsins catalans durant la Segona República espanyola. Van contribuir amb recursos humans i econòmics a la insurrecció militar i van omplir de contingut ideològic la política de la primera dècada del franquisme, donant suport a totes les iniciatives encaminades a suspendre l’Estatut d’autonomia i les lleis derivades.

[+]

Psicologia

El rol de la localització espacial en la memòria de treball visual

La memòria de treball visual està involucrada en tasques en les que ens impliquem diàriament i es relaciona amb una gran varietat d’habilitats. Aquesta investigació ha estudiat el mecanisme mitjançant el qual el cervell integra les diferents característiques visuals dels objectes, que són processades de manera separada i independent de la seva localització espacial.

[+]

Biologia

Com s’alimenta la salamandra més gran del món?

Un equip internacional ha elaborat models tridimensionals de la mossegada de l’amfibi viu més gran del món, la salamandra gegant de la Xina, en greu perill d’extinció. Entendre com caça aquesta espècie no només permet avançar en el coneixement de la seva biologia sinó que ajudarà a reconstruir com s’alimentaven els primers tetràpodes i amfibis extints.

[+]

Química

Producció biològica d’hidrogen i energia a partir d’aigües residuals

Investigadors de la UAB han aconseguit obtenir energia elèctrica i hidrogen de manera eficient a partir del procés de depuració d’aigües residuals. El sistema proposat utilitza bacteris que consumeixen la matèria orgànica i produeixen un corrent elèctric que permet la producció d’hidrogen. Els resultats apunten cap a un desenvolupament a escala industrial d’aquesta tecnologia.

[+]

3Q: Paul Robbins play play

3Q: Paul Robbins

Paul Robbins, director de l'Institut Nelson d'Estudis Ambientals (Universitat de Wisconsin), considerat un dels investigadors més reconeguts mundialment en el camp emergent de l'ecologia política. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Paul Robbins
  • 3Q Alejandro García-Reidy
  • 3Q: Alain Musset
  • Aprendre idiomes tot cuinant
  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2015 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388