• Màster propi UAB
 • Codi de l'estudi: 4086/2
 • 2a edició
 • Modalitat: Semipresencial
 • Crèdits: 66 ECTS
 • Inici: 12/10/2020
 • Final: 28/05/2021
 • Places: 30
 • Orientació: Professional
 • Preu: 4356 €
 • Idioma de docència: Anglès
 • Lloc: Hospital de Mataró. Crta. de Cirera s/n 08304 Mataró / Facultat de Medicina, UAB/ Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears: Carrer Major de Can Caralleu 1-7, 08017 de Barcelona
La disfagia orofaríngia és una condició poc coneguda que pateix 30.000.000 de ciutadans europeus, juntament amb les seves complicacions nutricionals i respiratòries. És molt important incrementar la consciència d’aquesta malaltia que pugui comportar complicacions greus: la millora per aspiració, l'increment de la incidència d'asfixia, el malnutriment i la deshidratació; les quals són les que causen la mort del pacient. La disfagia també prolonga el temps d'hospitalització dels pacients i la necessitat d'assistència institucional.
Les poblacions de risc s'expliquen, tant adults com pediàtriques, que pateixen les malalties neurodegeneratives, embòlia i malalties neurològiques no degeneratives, lesions cerebrals traumàtiques, pacients amb més de 70 anys, pacients amb malaltia de cap i llom, pacients amb neumonia recurrente i infeccions respiratòries.
En conclusió, la detecció precoç i el tractament de la disfagia orofaríngia és important per prevenir les complicacions associades a la malaltia i disminuir el risc de mort es va dur a terme amb la malnutrició i la malaltia per aspiració.

Aquest màster és multidisciplinari i té com a objectiu incrementar el coneixement relatiu de la disfagia oferint una formació avançada en el camp específic de l'ofici de discapacitat, incloent pràctiques professionals amb casos clínics.
El curs, de 66 crèdits ECTS, està dissenyat per a professionals multidisciplinaris de tots els camps amb la disfagia: geriatria i rehabilitació, fisioteràpia, medicina, enfermería, radiologia, neurologia, otorrinolaringologia, logopedia, dietètica i nutrició, etc.
Aquest màster no permetrà als estudiants per a la pràctica professional en l'àmbit de la disfagia.

Sortides professionals

El màster està dirigit a professionals ja formats en diferents camps professionals. El curs no qualifica per a la pràctica professional per si sol, però pretén incrementar les competències i coneixements bàsics en l'àrea de la disfàgia.
Les àrees professionals a què el curs pot tenir sortida són tots els camps que tracten amb la disfàgia: medicina, infermeria, radiologia, neurologia, logopèdia, dietètica i nutrició, otorinolaringologia, fisioteràpia, geriatria i rehabilitació, etc.

Beques i ajuts

Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Cirurgia

Centres col·laboradors

Fundació Salut del Consorci Sanitari del Maresme
European Society for Swallowing Disorders

Contacte

Laura Chércoles

Telèfon: +34 93 741 7700 ext. 2286

Web del programa

https://dysphagiamasters.org

Vols rebre més informació?