Presentació

Màster en Periodisme de Viatges
Destinat a professionals de la comunicació ia qualsevol que li apassioni el món dels viatges, el màster en Periodisme de Viatges (modalitat d'estudi presencial) encara la seva setena edició amb la intenció de seguir formant a professionals capaços de transmetre l'emoció única de l'apassionant aventura de viatjar.

A través de la impartició de sessions teoricopràctiques, el Màster ensenya eines bàsiques per tractar la producció de continguts de periodisme de viatges per a tots els formats: des de grans reportatges per premsa a càpsules radiofòniques, programes televisius i articles per a la xarxa.

El màster va ser creat per respondre a la necessitat d'oferir noves fórmules, de desmarcar-se del turisme convencional i inamovible, intentant aportar un valor afegit i dotar de contingut al fet de viatjar. Aporta un enfocament polifacètic i multidisciplinar, que des del periodisme pretén abastar moltes altres àrees de les ciències socials.


El màster en Periodisme de Viatges es dirigeix ​​a tots aquells professionals que desitgen ser emprenedors amb iniciatives i projectes originals en l'àmbit de la comunicació dels viatges: com la creació d'agències de viatges especialitzades o la producció de continguts multimèdia, radiofònics, escrits i per a televisió.

Objectius

- Conèixer el panorama mediàtic i l'estructura comunicativa dels mitjans i continguts de periodisme de viatges.
- Formar professionals experts en l'ús de les tècniques periodístiques aplicades als viatges (en premsa, ràdio, televisió i Internet).
- Estudiar els paràmetres i directrius que han de guiar la concepció, disseny i desenvolupament d'expedicions científiques i/o acadèmiques, viatges d'incentius, viatges turístics tematitzats, etc.

- Promoure projectes i iniciatives de periodisme de viatges de qualitat i projecció.
- Analitzar els fonaments de la gestió cultural i del patrimoni vinculats al periodisme de viatges.
- Explorar les tendències del mercat turístic i comunicatiu en el marc dels viatges.
- Oferir coneixements bàsics en antropologia, etnologia i arqueologia que puguin ser aplicats al desenvolupament del periodisme de viatges.
- Estudiar aspectes geo-culturals generals de les regions continentals del planeta.
- Aplicar tècniques d'orientació i supervivència a escenaris naturals diferents.
- Generar continguts de periodisme de viatges a diferents disciplines en pràctiques reals.
- Conèixer a reporters, viatgers, aventurers, emprenedors, etc., que han convertit els viatges en una forma de vida.
- Donar continuïtat als coneixements i destreses adquirides, i traslladar l'àmbit de l'aprenentatge a l'orientació professional de l'estudiant.

Requisits d'accés

Tenir un títol universitari d'un mínim de 180 crèdits ECTS o equivalent.

Sortides professionals

Les possibilitats i sortides professionals que ofereix el màster en Periodisme de Viatges van des de llocs vinculats amb el camp del turisme a la comunicació de viatges (en gabinets de premsa, revistes, plataformes web o mitjans de comunicació) i el periodisme especialitzat.

El curs forma professionals multitasca i polivalents, capaços de treballar com a redactors de continguts, editors de textos, productors audiovisuals i/o administradors web en revistes, magazines, diaris, productores, televisions, ràdios i projectes multimèdia que estiguin vinculats amb el sector de la comunicació i els viatges.

Alternativament, el Màster es marca com a objectiu oferir els coneixements necessaris perquè els estudiants puguin convertir-se en professionals reeixits capaços de desenvolupar una sòlida carrera com a guies turístics, responsables de comunicació i relacions públiques i experts en màrqueting en empreses del sector.

A tot això se li ha de sumar la possibilitat de dissenyar i constituir iniciatives i projectes reeixits, com poden ser empreses pròpies en l'àmbit de la comunicació de viatges. Tot això a partir dels continguts que conformen el currículum acadèmic del programa del curs.

Contacte

Diana Sanjines Toubia

Telèfon: 935811689

Correu electrònic: coordinacio.elearning@uab.cat

Web: http://www.masterperiodismoviajes.com

Màster propi UAB

10a Edició
Places: 50
Orientació: Acadèmica, Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 2812/10
Preu: 4050 ¤
Preu especial: 3645¤
Col·lectiu d'aplicació: ALUMNI UAB Premium

Veure el detall del preu

Modalitat: Presencial
Lloc: Escola de Postgrau i Facultat de Ciències de la Comunicació, Campus UAB, Bellaterra (Barcelona)
Dates: del 01/02/2021 al 30/11/2021
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació
Títol que s'obté:
Màster en Periodisme de Viatges

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.