Presentació

Màster en Periodisme de Viatges
Amb l'objectiu d'enfortir i complementar la impartició del màster en la seva modalitat presencial, el màster en Periodisme de Viatges online és una perfecta oportunitat per a aquells professionals del turisme i apassionats dels viatges que busquen fer un pas més en la seva formació comunicativa.

El curs es caracteritza per ser un contenidor d'elements molt diversos, que tenen com a objectiu generar coneixements teoricopràctics per a tots els que puguin estar interessats a conèixer les claus per poder relatar l'experiència única dels viatges.

Amb el seu programa, el màster en Periodisme de Viatges online vol enforteixes les habilitats comunicatives dels que l'estudien i vincular-les amb la creació de noves fórmules per parlar sobre els viatges. S'ofereixen les competències per a generar continguts de qualitat en múltiples suports: premsa, ràdio, televisió i internet.


De la mateixa manera, el màster està destinat a persones inquietes, emprenedors que volen fer dels viatges -i del comunicar sobre els viatges- seva forma de vida a més de la seva passió. Així, s'aporten eines per crear projectes com ara agències de viatges especialitzades, iniciatives audiovisuals, programes radiofònics, continguts multimèdia, plataformes en línia o magazins especialitzats. Des d'una mirada multidisciplinària sempre ancorada en el periodisme, el màster s'ocupa d'àmbits diversos de les ciències socials essencials per a la formació i el desenvolupament del comunicador de viatges.

Objectius

- Conèixer el panorama mediàtic i l'estructura comunicativa dels mitjans i continguts de periodisme de viatges.
- Formar professionals experts en l'ús de les tècniques periodístiques aplicades als viatges (en premsa, ràdio, televisió i Internet).
- Estudiar els paràmetres i directrius que han de guiar la concepció, disseny i desenvolupament d'expedicions científiques i/o acadèmiques, viatges d'incentius, viatges turístics tematitzats, etc.

- Promoure projectes i iniciatives de periodisme de viatges de qualitat i projecció.
- Analitzar els fonaments de la gestió cultural i del patrimoni vinculats al periodisme de viatges.
- Explorar les tendències del mercat turístic i comunicatiu en el marc dels viatges.
- Oferir coneixements bàsics en antropologia, etnologia i arqueologia que puguin ser aplicats al desenvolupament del periodisme de viatges.
- Estudiar aspectes geo-culturals generals de les regions continentals del planeta.
- Aplicar tècniques d'orientació i supervivència a escenaris naturals diferents.
- Generar continguts de periodisme de viatges a diferents disciplines en pràctiques reals.
- Conèixer a reporters, viatgers, aventurers, emprenedors, etc., que han convertit els viatges en una forma de vida.

Requisits d'accés

Tenir un títol universitari d'un mínim de 180 crèdits ECTS o equivalent.

Sortides professionals

Les possibilitats i sortides professionals que ofereix el Màster en Periodisme de Viatges van des de llocs vinculats amb el camp del turisme a la comunicació de viatges (en gabinets de premsa, revistes, plataformes web o mitjans de comunicació) i el periodisme especialitzat.

El curs forma professionals multitasca i polivalents, capaços de treballar com a redactors de continguts, editors de textos, productors audiovisuals i / o administradors web en revistes, magazines, diaris, productores, televisions, ràdios i projectes multimèdia que estiguin vinculats amb el sector de la comunicació i els viatges.

Alternativament, el Màster es marca com a objectiu oferir els coneixements necessaris perquè els estudiants puguin convertir-se en professionals reeixits capaços de desenvolupar una sòlida carrera com a guies turístics, responsables de comunicació i relacions públiques i experts en màrqueting en empreses del sector.

A tot això se li ha de sumar la possibilitat de dissenyar i constituir iniciatives i projectes reeixits, com poden ser empreses pròpies en l'àmbit de la comunicació de viatges. Tot això a partir dels continguts que conformen el currículum acadèmic del programa del curs.

Contacte

Diana Sanjinés Toubia

Telèfon: 935811689

Correu electrònic: coordinacio.elearning@uab.cat

Web: http://www.masterperiodismoviajes.com

Màster propi UAB

8a Edició
Places: 50
Orientació: Acadèmica, Professional
60 ECTS
Codi de l'estudi: 3091/8
Preu: 4050 ¤

Veure el detall del preu

Modalitat: Online
Lloc: Online
Dates: del 01/02/2021 al 30/11/2021
Idioma de docència:
Castellà (100%)
Centres responsables:
Departament de Periodisme i de Ciències de la Comunicació
Títol que s'obté:
Màster en Periodisme de Viatges

Contacta directament amb la coordinació del programa *Camps obligatoris

Rebràs còpia de la teva consulta per e-mail immediatament.