Fira virtual de màsters, postgraus i doctorats UAB

Sessions informatives amb les direccions i coordinacions. Del 26 de febrer a l'1 de març: Inscripcions obertes!

També pots emplenar el formulari d’aquesta pàgina per demanar atenció personalitzada.

 • Màster propi UAB
 • Codi de l'estudi: 1566/13
 • 13a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 90 ECTS
 • Inici: 10/10/2022
 • Final: 30/06/2024
 • Places: 17
 • Orientació: Professional
 • Preu: 7960 €
 • Preu especial 7164 €
  Col·lectiu d'aplicació: ALUMNI UAB Premium
 • Idioma de docència: Castellà (70%), Català (20%), Anglès (10%)
 • Lloc: Facultat de Medicina i Servei de Neurologia de l'Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau
Aquest màster és un programa d'estudis amb l'objectiu de proporcionar una formació avançada en neuropsicologia i assolir una especialització professional en la diagnosi i la rehabilitació neuropsicològica.

Els actuals espais sanitaris europeu i internacional demanen cada vegada més especialistes en neuropsicologia, formats mitjançant estudis de postgrau i capacitats tant per l'exploració i diagnòstic com en la rehabilitació dels trastorns derivats del dany cerebral, sigui quin sigui el seu origen (congènit, adquirit, degeneratiu).

Aquesta necessitat de formar professionals de la Neuropsicologia augmentarà els propers anys i per això en l'actualitat els màsters en Neuropsicologia són una realitat estesa a la major part de les universitats europees i de l'àmbit anglosaxó.

És així que no tan sols el nostre principal objectiu és la capacitació de professionals de la salut interessats en la clínica neuropsicològica sinó també possibilitar la mobilitat dins aquests espais europeu i internacional.

Cal afegir també, que de la vigent llei de dependència es desprèn la necessitat de formar especialistes en Neuropsicologia que facin, amb altres professionals, una acurada valoració.

El màster s'estructura en dos cursos successius amb estudis teòrics i aprenentatges pràctics en consultes externes i sales d'ingressos de pacients d'interès neuropsicològic. Durant el primer any, els continguts són dirigits a capacitar en l'exploració i el diagnòstic neuropsicològic. Durant el segon any, els continguts capaciten pel tractament-rehabilitació neuropsicològica de dany cerebral.

Simultàniament durant els dos primers cursos es reforcen els coneixements neurocientífics i el maneig de la clínica neurològica, neuroquirúrgica i psiquiàtrica necessari per a una millor comprensió de la clínica neuropsicològica.

Aquest màster té una orientació primordialment pràctica també en els seus continguts teòrics que estan perfectament enfocats a fomentar i completar la formació pràctica.

Sortides professionals

- Neuropsicòleg especialista en els serveis de neurologia, neurocirurgia, psiquiatria, medicina interna.

- Neuropsicòleg especialista en centre de recursos assistencials (residències geriàtriques, centres de dia).

- Neuropsicòleg especialista en l'àmbit educatiu (neuropsicologia infantil i escolar).

- Capacitació professional per col·laborar en el peritatge neuropsicològic forense.

Pràctiques

Totes les pràctiques són obligatòries, siguin les que es fan com pràctiques d'assignatura o les que es fan com pràcticum de clínica neuropsicològica o de rehabilitació neuropsicològica.

Les primeres són supervisades pels propis professors de l'assignatura o del mòdul; les segones, són supervisades directament pels coordinadors del màster en el Servei de Neurologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (HSCSP) i complementàriament en el Servei de Neurologia de l'Hospital Institut Universitari Dexeus de Barcelona i altres centres col·laboradors.

Els alumnes adscrits als serveis col.laboradors són supervisats per un tutor (professional de prestigi) en col.laboració amb els coordinadors del màster.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Medicina

Contacte

José Maria Añor Grandal

Telèfon: 935868981

Més informació

Vols rebre més informació?