• Màster propi UAB
 • Codi de l'estudi: 2403/13
 • 13a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici: 14/09/2021
 • Final: 21/06/2022
 • Places: 35
 • Orientació: Professional
 • Preu: 3800 €
 • Preu especial 3420 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium+
 • Idioma de docència: Castellà (50%), Català (50%)
 • Lloc: E.U. d'Infermeria de l'Hospital de Sant Pau, C. Sant Antoni M. Claret 167, 08025 Barcelona - Horari pràctiques: Matí i/o tarda
El càncer és un problema de salut present en totes les societats i conegut des de l'antiguitat. Per la seva incidència i prevalença en la població és un dels problemes de salut prioritaris de les Polítiques de Salut.

Les malalties oncològiques i el repte que suposen per a la societat, fa necessària la implicació de tots els nivells i àmbits assistencials per la seva prevenció, diagnòstic i tractament. Calen estratègies globals i coordinades en el sistema sanitari. Alhora, plantegen un cost social i sanitari molt elevat.

L'informe mundial sobre el càncer refereix que, aquest, ha passat a ser un important problema de salut pública en els països en desenvolupament igualant l'efecte que té en els països industrialitzats. Segons aquest mateix informe, l'incidència del càncer podria augmentar en un 50% fins l'any 2020, això representaria uns 15 milions de nous casos. És a dir, el càncer presenta una tendència a l'alça.

L'atenció al càncer té un component important d'atenció d'alta especialització, tan pel que fa a la incorporació de noves tecnologies diagnostiques, com poden ser el PET/TC o els estudis citogènics i moleculars, com en la gestió de casos, continuïtat assistencial, suport psicosocial i emocional al pacient i el seu entorn. És per aquest motiu que la cura de la persona amb càncer precisa de professionals experts i implicats en totes les fases del procés.

En aquesta línia, el paper de la infermeria oncològica, ha anat evolucionant, ampliant el cos de coneixements de manera paral·lela a l'evolució de la professió infermera i dels avenços tecnològics, instrumental, coneixement dels factors de risc i de l'educació sanitària, així com, la importància dels coneixements referents a la relació d'ajut i al suport emocional com a eina d'atenció al malalt i la família.

Considerem necessari mantenir la proposta del Màster d'infermeria oncològica, degut a la necessitat de formació, a l'augment de la demanda amb respecte a l'oferta dins del nostre programa Màster i per l'accés que té l'alumnat en l'àmbit laboral una vegada cursa la formació.

Sortides professionals

- Formar part d'equips del servei d'oncologia: unitats d'hospitalització, hospitals de dia, consultes externes.
- Liderar l'atenció d'infermeria com persona clau en totes les etapes del procés oncològic (atenció primària, secundaria, terciària).
- Gestionar la continuïtat assistencial al llarg de tot el traçat de la malaltia.
- Liderar consultes d'infermera experta en atenció al malalt oncològic.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Contacte

Adelaida Ramos Fernandez

Telèfon: 935537833

Informació addicional

http://eui.santpau.cat

Vols rebre més informació?