Fira virtual de màsters, postgraus i doctorats UAB

Sessions informatives amb les direccions i coordinacions de cada programa. Del 2 al 6 d'octubre: Inscripcions obertes!

 • Màster de Formació Permanent UAB
 • Codi de l'estudi: 1614/20
 • 20a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 120 ECTS
 • Inici: 13/10/2023
 • Final: 31/07/2025
 • Places: 32
 • Orientació: Professional
 • Preu: 8760 €
 • Idioma de docència: Castellà
 • Lloc: Edifici Àgora,UAB Plaça Civica , Escola de Postgrau, Facultat Ciències de l'Educació. Bellaterra (Barcelona)

La Dansa Moviment Teràpia (DMT) utilitza el moviment dins d’un procés creatiu que cerca el benestar psicofísic de la persona i ho fa establint una relació terapèutica que va més enllà de la trobada de dues ments. Així ho descriuen diferents professionals titulats d’aquest programa en un vídeo realitzat amb la col·laboració dels nostres estudiants.

El nostre programa neix el 2003 seguint les directrius de l'Associació Espanyola de Dansa Moviment Teràpia (ADMTE) i a l'empara de formacions ja consolidades a la Gran Bretanya i als EUA. L'any 2007, a més, vam passar a formar part d'ECARTE (European Consortium for the Arts Therapies in Education), la xarxa europea d'estudis universitaris en teràpies creatives, impulsora de l'intercanvi d'experiències professionals entre les diferents disciplines a través de l'organització de conferències bianuals i de l'elaboració de diferents publicacions especialitzades.

En diverses ocasions hem reunit professionals internacionalment reconeguts, especialment en les jornades de celebració del 10è i 15è aniversari del programa el 2013 i el 2018, i durant les jornades lusohispanes el 2005, recopilant el material seleccionat en diverses publicacions com ara: ¿Con-muévete y mueve el mundo! o (Encontrar, compartir, aprender.

Després de 18 edicions ampliem el nostre programa a 120 ECTS seguint les recomanacions de l'Associació Europea de Dansa Moviment Teràpia (EADMT): hi integrem més investigació, més reflexió en moviment i més aplicacions clíniques, amb la intenció d'acompanyar els nostres estudiants en la professionalització òptima dins la nostra disciplina.

Important

Abans de realitzar el màster és necessari realitzar unes Jornades Introductòries d'un cap de setmana (divendres, dissabte i diumenge) presencials. Les dates són:

 • 30 Juny i 1/2 Juliol 2023.
 • 15/16/17 Setembre 2023.

 

Sortides professionals

Els alumnes que cursen el màster de formació permanent en DMT es poden registrar a l'Associació Espanyola de Dansa Moviment Teràpia (ADMTE) com a membres titulars. Això significa que poden treballar com a psicoterapeutes mitjançant la dansa i el moviment a tot l'Estat espanyol i a Europa.

L'ADMTE treballa amb els criteris de l'Associació Europea de DMT i aquesta formació compleix tots els requisits per poder registrar-se com a membre professional en altres associacions europees.

Testimonis

Pràctiques

La pràctica clínica es duu a terme el primer i segon any del màster de formació permanent (un total de 600 hores). Els horaris dependran de la institució on es facin les pràctiques. Solen ser dos dies per setmana de 6-8 hores.
L'alumnat haurà de relacionar la teoria i la pràctica. Desenvoluparà capacitats clíniques i professionals. Aprendrà a treballar com a membre d'un equip professional. Proveirà sessions de dansa moviment teràpia a pacients i usuaris seleccionats en col·laboració amb l'equip professional de la institució. Desenvoluparà i portarà casos clínics sota supervisió. Es comunicarà amb pacients i usuaris i facilitarà interaccions terapèutiques.
Crearà un ambient segur i terapèutic per als pacients. Identificarà necessitats i problemàtiques emocionals dels pacients. Guardarà apunts de les sessions i del progrés dels pacients. Transmetrà informació de manera clara i amb eficàcia a altres membres de l'equip com a part del programa de tractament.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Psicologia Clínica i de la Salut

Contacte

Assumpta Ratés

Informació addicional

https://masterdmt.uab.cat/

Més informació

Vols rebre més informació?