• Màster propi UAB
 • Codi de l'estudi: 1614/19
 • 19a edició
 • Modalitat: Presencial.
 • Crèdits: 120 ECTS
 • Inici: 14/10/2022
 • Final: 07/07/2024
 • Places: 40
 • Orientació: Professional
 • Preu: 8640 €
 • Preu especial 7776 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB Premium+
 • Idioma de docència: Castellà
 • Lloc: Edifici Àgora,UAB Plaça Civica 08193, Bellaterra (Barcelona)
La Dansa Moviment Teràpia (DMT) utilitza el moviment, dins un procés creatiu, que cerca el benestar psicofísic de la persona i ho fa establint una relació terapèutica, que va més enllà de la trobada de dues ments. Així ho descriuen diferents professionals titulaes de la nostra formació, en un vídeo realitzat amb la col·laboració dels nostres estudiants: https://www.youtube.com/watch?v=-KQQOZUyFdIY
El nostre programa neix el 2003, seguint les directrius de l'Associació Espanyola de Dansa Moviment Teràpia (ADMTE https://danzamovimientoterapia.com/) i sota l'empara de formacions ja consolidades a la Gran Bretanya i als EUA. L'any 2007, a més, vam passar a formar part d'ECARTE (European Consortium for Arts in Education https://www.ecarte.info/ ) i ens vam incorporar a aquesta xarxa europea d'estudis universitaris en Teràpies Creatives, impulsora de l'intercanvi d'experiències professionals entre les diferents disciplines, a través de l'organització de conferències bianuals estimulants i l'elaboració de diferents publicacions especialitzades.
Hem reunit professionals internacionalment reconeguts en diverses ocasions, especialment en les jornades de celebració del 10è i 15è aniversari del màster el 2013 i 2018 i durant les jornades luso-hispanes el 2005, recopilant el material seleccionat en diverses publicacions com ¡Con-mou-te i mou el món! https://ddd.uab.cat/record/222304?ln=ca i Trobar, compartir, aprendre https://ddd.uab.cat/record/117258?ln=ca
Després de 18 edicions al curs 22/23 ampliem el nostre programa a 120 ECTS, seguint les recomanacions de l'Associació Europea de Dansa Moviment Teràpia (EADMT https://eadmt.com/): Integrant més investigació, més reflexió en moviment i més aplicacions clíniques, amb la intenció d'acompanyar els nostres estudiants cap a la professionalització òptima dins la nostra disciplina.

Sortides professionals

Els alumnes que cursen el màster en DMT es poden registrar a la Associació Espanyola de Dansa Moviment Teràpia (ADMTE) com a membres titulars. Això significa que poden treballar com a psicoterapeutes per la dansa i en moviment a tot l'estat espanyol i a Europa.

La ADMTE treballa amb els criteris de l'Associació Europea de DMT i aquesta formació compleix tots els requisits per poder registrar-te com a membre professional en altres associacions europees.

Testimonis

Pràctiques

La pràctica clínica es realitzen el primer i segon any del màster (un total de 600 hores). Els horaris dependran de cada institució on es facin pràctiques. Solen ser dos dies setmanals de 6-8 hores.

L'alumnat haurà de relacionar la teoria i la pràctica. Desenvoluparà capacitats clíniques i professionals. Aprendrà a treballar com a membre d'un equip professional. Proveirà sessions de Dansa Moviment Teràpia per a pacients/usuaris seleccionats en col·laboració amb l'equip professional de la institució. Desenvoluparà i portarà casos clínics sota supervisió. Es comunicarà amb pacients/usuaris i facilitarà interaccions terapèutiques.

Crearà un ambient segur i terapèutic per als pacients. Identificarà necessitats i problemàtiques emocionals dels pacients. Guardar apunts de les sessions i del progrés dels pacients. Transmetrà informació de manera clara i amb eficàcia a altres membres de l'equip com a part del programa de tractament.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Departament de Psicologia Clínica i de la Salut

Contacte

Assumpta Ratés

Informació addicional

https://masterdmt.uab.cat/

Més informació

Vols rebre més informació?