Especialització en Lactància i Donació de Llet Humana

Cada cop hi ha més dones que decideixen alletar. Els bancs de llet estan en auge a tot el món i calen professionals sanitàries capaces de donar resposta a la singularitat de l'experiència de cada dona.

 • Diploma d'Especialització UAB
 • Codi de l'estudi: 4058/6
 • 6a edició
 • Modalitat: Online
 • Crèdits: 30 ECTS
 • Inici: 27/01/2025
 • Final: 22/12/2025
 • Places: 37
 • Orientació: Professional
 • Preu: 2850 €
 • Preu especial 2550 €
  Col·lectiu d'aplicació: Ex-alumnes UVIC-UCC, Ex-alumnes UAB, treballadors BST (Banc de Sang i Teixits), Membre Associació ACPAM
 • Idioma de docència: Castellà (90%), Anglès (10%)
 • Lloc: Banc de sang i teixits, Edifici Frederic Duran i Jordà. passeig taulat 116. 08005 Barcelona
49 Postgrau Lactancia Donacio LLet Humana

Ets professional sanitària i et dediques a l'atenció de mares i nadons? Treballes a un hospital i voleu crear un banc de llet humana? Tens clara la importància de la lactància materna per a la salut del nounat i com a eina de salut pública i global?

La lactància materna és, cada cop més, l'opció més escollida per les dones. Aquesta substància oblidada que ha estat la llet humana és avui dia en el focus de la investigació més avançada a nivell biològic i nutricional i és, en casos de prematuritat extrema, l'única opció terapèutica per a certes patologies.

Però la lactància materna va molt més enllà de la nutrició, la fisiologia i la medicina i és una experiència vital per a cada mare que decideix alletar.

En aquest postgrau ens apropem a la lactància materna des dels seus múltiples vessants: biomèdic, antropològic, social, psicològic, nutricional. Comprendre la lactància materna com un fenomen complex et donarà eines per respondre cada mare atenent les seves circumstàncies.

T'especialitzaràs mitjançant una metodologia innovadora avalada per l'Organització Mundial de la Salut i dissenyada especialment per a professionals amb experiència en l'atenció a mares lactants. Assistiràs a seminaris per aprofundir temes específics en grups reduïts liderats per experts d'alt nivell. Treballaràs situacions reals en entorns simulats, per poder reflexionar a partir de la teva pròpia pràctica i juntament amb les teves companyes, també professionals del sector.

Podràs desenvolupar la investigació que decideixis d'acord amb la teva àrea d'interès, de la mà d'un tutor o tutora que triïs del nostre equip docent.

Som l'únic programa que inclou la formació a Bancs de Llet Humana, un servei de salut en auge a tot el món.

Escull un programa únic, impulsat per prestigioses institucions públiques com ara el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (Departament de Salut), la Càtedra de Medicina Transfusional i Teràpia Cel·lular i Tisular, l'Associació Catalana Pro Lactància Materna i acreditat per Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de Vic.

Sortides professionals

- El postgrau contribueix a aprofundir i actualitzar en els coneixements dels professionals que treballen o treballaran atenent a mares lactants.
- Gestió de Bancs de Llet Humana.

Testimonis

Pràctiques

Els màsters i postgraus propis de la UAB poden preveure o facilitar la realització de pràctiques acadèmiques externes en empreses o institucions amb la finalitat que l'estudiant assoleixi un grau d'experiència professional que li faciliti la inserció o la promoció en l'àmbit laboral.

Per a aquest estudi, són possibles les pràctiques no curriculars (optatives):

 • No curriculars
  Com a alumne matriculat a la UAB, disposes d’accés al portal de l'ocupació de la Universitat, el Servei d'Ocupabilitat mitjançant el qual pots participar en processos de selecció, tant per a estades de pràctiques no curriculars com per aconseguir un contracte de treball. En ambdós casos, cal que t’inscriguis a l’aplicació Nexus.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Interuniversitari

Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya

Centres responsables

Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva i Salut Pública

Centres col·laboradors

Banc de Sang i Teixits

Contacte

Marina Vilarmau Prados

Més informació

Vols rebre més informació?