Curs en Arxius dels Drets Humans, Gènere i Diversitat

Formació especialitzada que capacita als professionals de l'arxivística i la gestió documental per treballar en organitzacions públiques i privades del sector dels arxius i els drets humans

 • Curs d'especialització UAB
 • Codi de l'estudi: 4278/2
 • 2a edició
 • Modalitat: Online
 • Crèdits: 6 ECTS
 • Inici: 18/02/2022
 • Final: 10/06/2022
 • Places: 30
 • Orientació: Professional
 • Preu: 490 €
 • Preu especial 380 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumnes matriculats a edicions anteriors que s’han anul·lat
 • Idioma de docència: Castellà
 • Lloc: ESAGED- Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents EDIFICI BLANC CAMPUS DE LA UAB 08193 BELLATERRA (CERDANYOLA DEL VALLÈS)
  Horaris:Dilluns: 18:30 a 20:30 i Dijous:18:30 a 20:30

Aquest curs aporta les eines necessàries per conèixer les polítiques sobre arxius i drets humans i memòria històrica, així com el tractament tècnic, l'ús de la informació, la protecció de dades i la desclassificació d'aquest tipus de documentació.

La formació posa l'accent en els mecanismes de participació ciutadana i aporta les tècniques necessàries per establir estratègies de comunicació i difusió en institucions arxivístiques i empreses de gestió documental, així com la planificació d'accions que fomentin la perspectiva de gènere.

Entre el professorat es troben experts en el camp dels arxius i els drets humans, com ara representants de l'associació Arxivers Sense Fronteres, membres del Centro Nacional de Memoria Historica de Colombia, o la Secció d'Arxius i Expedients de la UNHCR.

El curs s'ofereix en la modalitat online, en la qual l'estudiant s'integra en un entorn virtual (plataforma Moodle) que inclou el contingut teòric del curs i recursos addicionals (fòrums, xats, classes virtuals).

Dirigit especialment a integrants d'organitzacions socials, professionals amb interès en el tema, persones dedicades a la història i a la recerca social, i la ciutadania en general.

Continguts

- Els arxius en drets humans, memòria històrica i enfocament de gènere
- Les polítiques arxivístiques per als arxius de drets humans i memòria històrica.
- El tractament tècnic dels arxius en drets humans i de gènere: aplec, organització, valoració i preservació.
- L'ús de la informació, protecció de dades i desclassificació
- Participació ciutadana i organitzacions socials. Mecanismes de participació.
- Treball de final de curs

Sortides professionals

A les xarxes professionals s'ofereixen diàriament, tant a nivell nacional com internacional, al voltant de 1000 llocs de feina relacionats amb la gestió de la informació industrial en diferents sectors. És una professió a l'alça i molt demandada per les empreses davant la inexistència d'un perfil especialitzat que no queda suficientment cobert pels professionals de la informació.
L'alumnat que superi aquest curs, obtindrà una titulació inèdita i amb projecció professional internacional. Desenvoluparà les habilitats i eines necessàries per poder exercir les tasques vinculades a la gestió de la informació a la indústria en àmbits tan diversos com: el sector d'energies renovables, enginyeries, infraestructures, sector farmacèutic etc.

Beques i ajuts

En el portal de beques de la UAB trobareu informació sobre convocatòries d'ajuts, beques, premis o subvencions destinats a la comunitat universitària..

Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

Esc. Superior d'Arxivística i Gestió de Documents

Contacte

Ariadna Morente Pagès

Telèfon: 93 592 97 10

Informació addicional

https://www.uab.cat/web/estudiar/cursos-d-especialitzacio/oferta-de-cursos/cursos-d-especialitzacio-1345838118560.html

Vols rebre més informació?