PALVIP (Interreg POCTEFA 2014-2020) | ||||
20.12.2021
Divulgació
-
Protecció Alternativa de les Produccions Vegetals Interregionals dels Pirineus (PALVIP) PALVIP és l’acrònim de Protecció Alternativa de les Produccions Vegetals Interregionals dels Pirineus. És un projecte transfronterer Catalunya-Rosselló, pel desenvolupament de productes de biocontrol adaptats a cultius mediterranis. El projecte, emmarcat dins els programa Intereg POCTEFA (2014-2020), amb un cost total estimat de 1.342.841 € està cofinançat en un 65% (872.847 €) pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) participa en el projecte juntament amb la Universitat de Perpinyà Via Domitia (UPVD) i la Universitat de Girona (UdG), la Chambre d’Agriculture des Pyrénés Orientales (CA66), l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i l’empresa Futureco Bioscience S.A. Gràcies a la complementarietat de competències entre socis i a la creació de xarxes de recerca i experimentació transfrontereres, l'objectiu és desenvolupar un enfocament integral que vagi més enllà de l'avaluació clàssica de l'eficiència de camp dels productes de biocontrol. Els objectius principals són: - Crear una xarxa de recerca i experimentació transfronterera innovadora, capaç d'enfrontar-se als problemes que se'ns plantegen actualment en la producció de cultius. Per assolir aquests objectius, s’estudien biopesticides seleccionats d’acord amb la seva eficàcia a través d’assajos de camp. Tasques dels socis participants: - Realitzar els estudis de camp: CA66 i INCAVI. Les malalties i plagues sobre les quals es realitzaran assaigs de camp són: En aquests assajos s'inclouen referències comercials de pesticides i biopesticides basats en microorganismes i extractes botànics seleccionats. També s’avalua l’impacte de l’ús de productes de biocontrol en la qualitat del vi i el medi ambient mitjançant tècniques de transcriptòmica, metabolòmica i empremta metabòlica ambiental. Aquestes tècniques analitzen interaccions moleculars entre els components de barreges complexes de sòls, fulles i fruits, determinant l'expressió gènica, la síntesi de proteïnes i hormones del metabolisme o de la resposta a l'estrès de les plantes. D'altra banda, es recollirà informació sobre els residus dels productes, la formació de subproductes i l'efecte sobre la biodiversitat, per tal de determinar-ne la innocuïtat ecològica i assegurar que no són productes ecotòxics. Contacte: |
||||
|
||||
|
||||
Anar a Notícies |