Viu a la UAB

Georgina Vidal-Gavilan guanya el Premi CIEU-FUABFormació a l’alumni UAB més emprenedor

Georgina Vidal-Gavilan, llicenciada a la primera promoció de Ciències Ambientals UAB, guanya el Premi CIEU-FUABFormació a la persona més emprenedora en la categoria “Alumni impacte social i sostenibilitat” pel projecte Biorem. 

15/03/2018

La VII edició del Premi CIEU-FUABFormació a la persona més emprenedora 2018 es va celebrar el 15 de març a l'Hotel Campus en un acte on més de 300 persones es van reunir per conèixer els emprenedors més destacats de les escoles de la Fundació UAB i també de la resta de facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’acte va ser presidit per David Urbano, director del Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU); Sara Moreno, vicerectora d'Alumnat i d'Ocupabilitat de la UAB; Montserrat Balagueró, vicepresidenta executiva de la FUAB; i les emprenedores Silvia Bueso, conferenciant, formadora i coach, i Montse Marín, doctora en Medicina de la UAB i experta en comunicació digital.

David Urbano va iniciar l'esdeveniment donant la benvinguda als assistents, i va recordar la tasca que realitza el CIEU, des de fa ja 10 anys, en assessorar a les persones de la comunitat universitària que itgen engegar una empresa, i les activitats que organitza el centre per fomentar la creació d'idees de negoci.

Sara Moreno, per la seva banda, va comentar les línies de treball que s'impulsen des de l'Autònoma per promoure l'emprenedoria des d'una perspectiva integral, com la formació universal i transversal per la generació i desenvolupament de les idees empresarials, fomentant també l'emprenedoria social, i oferint programes d'innovació, perquè els projectes es puguin articular, desenvolupar i es connectin amb el territori on s'implanten i amb la seva societat.

Moreno va parlar també de la xarxa Alumni UAB: “Volem mantenir el contacte amb els alumni UAB amb el convenciment que podeu aportar molt a la UAB i la Universitat pot donar-vos suport en la vostra trajectòria professional amb una xarxa que és un potencial social i professional”. Per reconèixer la tasca emprenedora de la comunitat alumni UAB, s'ha creat la nova categoria de premi alumni "impacte social i sostenibilitat", que es va lliurar per primera vegada a l’acte.

Montserrat Balagueró, en el seu discurs, es va referir al fet que des de les Escoles de FUABFormació es potencia l'esperit emprenedor dels estudiants com a part important del seu aprenentatge, i que una mostra d'això, és l'èxit assolit pels titulats premiats.
L’acte va continuar amb les ponències de dues emprenedores, que van explicar les seves experiències als assistents.

Silvia Bueso, llicenciada en Dret i Periodisme, Program for Management Development a ESADE i coach certificada per l'International Coaching Federation (ICF), va explicar la seva experiència com a "captadora de fons" compartint amb els assistents diferents moments claus de la seva trajectòria personal i professional. La dependència de la nòmina, la importància d’aprendre idiomes i fer estades a l’estranger, de viure experiències, van ser alguns dels moments tractats: “Quan vaig deixar anar la nòmina, és el dia que més por vaig passar, no duia paracaigudes”.

Montse Marín, metgessa, va explicar com es va introduir en el món de l'emprenedoria creant MomaLAB, i com es va reinventar, canviant d'àmbit sectorial, del camp de la comunicació multimèdia a la ciència mèdica, i fusionant-los per aconseguir liderar projectes de consultoria per empreses de l'entorn e-Health: "Mai es tard per enfrontar-se a un repte. Ser emprenedor és somiar i somiar, i després passar a l’acció", va dir.

També va compartir la seva participació a l’Imagine Express 2017, una competició d'emprenedoria on s'ideen negocis vinculats al sector del mòbil, en equips pluridisciplinars, durant un trajecte de 4 dies en tren de Barcelona-París-Londres.
 
Els guardonats del VII Premi a la persona més emprenedora 2018
Després de les intervencions dels conferenciants, es va procedir a lliurar els reconeixements. Mayra Peromingo, alumni de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera (EUTDH), va ser la guanyadora en la categoria de Turisme pel seu projecte "Prêt&You", una agència d’esdeveniments. En la categoria de Direcció Hotelera, el premi va recaure en Francesc González, alumni també de l’EUTDH, per "The Net Revenue".

Pere Miralles, alumni del grau de Prevenció i Seguretat Integral, va rebre el premi en la categoria EPSI-ESAGED pel projecte "Post-incendi", una eina per fer un seguiment posterior dels sinistres.

Georgina Vidal-Gavilan, alumni UAB de la primera promoció de Ciències Ambientals, va ser la guanyadora del premi a la persona més emprenedora en la categoria Alumni UAB “impacte social i sostenibilitat” per Biorem, un projecte professional expert en el disseny, l’enginyeria, l’adquisició i l’ecogestió d’equipament hospitalari i la tecnologia mèdica. “La innovació significa posicionar-nos i diferenciar-nos per mantenir-nos”, va explicar.

I finalment, Daniel SimónPablo Abram, alumni UAB d’Economiques i d’ADE respectivament, van rebre el premi a les persones més emprenedores en la categoria "Resta de la UAB" pel projecte "Youdrop", una xarxa social que vol esdevenir una eina de comunicació focalitzada en l’entorn més proper.

Els guanyadors van exposar en què consisteixen les seves iniciatives empresarials, i com les van posar en funcionament.