Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Història Moderna i Contemporània

El Llibre de les fonts. Publicació i presentació

19 gen. 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La presentació tindrà lloc el pròxim dimarts 24 de gener a les 18 hores, a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Portada del llibre

El passat mes de novembre del 2022 es va publicar El Llibre de les fonts: aigua, clima i societat a la Barcelona del segle XVII, coordinat per Maria Antònia Martí Escayol, professora d'aquest departament; Santiago Gorostiza, investigador postdoctoral de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB, i l'historiador Xavier Cazeneuve. 

El seu contingut gira entorn del Llibre de les fonts, un manuscrit conservat a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona que tracta sobre el coneixement que existia sobre l'abastiment de l'aigua de boca a la Barcelona del segle XVII. El seu autor és el mestre de cases Francesc Socies, que en aquell moment ocupava el càrrec de mestre de les fonts. Al llarg de les pàgines que conformen el manuscrit, Socies explica el complex sistema hidràulic de la Ciutat Comtal i com funcionava en aquell moment la captació, conducció i distribució de l'aigua.

La publicació inclou una transcripció del manuscrit, així com set estudis d'especialistes de diferents disciplines (història, urbanisme, climatologia...).

La presentació es farà el pròxim dimarts 24 de gener de 2023 a les 18 hores, a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

Dins de