Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Història Moderna i Contemporània

Publicació de l'obra col·lectiva "Investigar la historia de la corrupción: conceptos, fuentes y métodos"

04 feb. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El llibre és el resultat de la iniciativa que va tenir el PICEC per a les Jornades Doctorals de 2020 del Programa de Doctorat en Història Comparada, Política i Social. Celebrades en format virtual a causa de la Covid-19.

Nou llibre publicat pel PICEC

El SGR "Política, Institucions i Corrupció a l'Època Contemporània" (PICEC) del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona ha publicat l'obra col·lectiva Investigar la historia de la corrupción: conceptos, fuentes y métodos. Coordinada per Gemma Rubí i Lluís Ferran Toledano, aquesta obra compta amb les contribucions de reconeguts experts en el camp historiogràfic, arxivístic i sociològic, com Esther Cruces Blanco, Fernando de Negredo del Cerro, Francisco Andújar Castillo, Xavier Huetz de Lemps, Miguel Ángel del Arco Blanco o Fernando Jiménez Sánchez. 

Estudiar la corrupció és una font d'inspiració per comprendre les transformacions experimentades en l'exercici del poder, així com les concepcions del bon govern i la reputació política de cada societat. Tenint això en compte, el llibre és el resultat de la iniciativa que va tenir el PICEC per a les Jornades Doctorals de 2020 del Programa de Doctorat en Història Comparada, Política i Social. Celebrades en format virtual a causa de la Covid-19, aquestes jornades van suscitar un nombre apreciable de connexions i un animat debat entre els doctorands, en el qual es va concloure que l'estudi de la corrupció és un desafiament que requereix un domini conceptual i metodològic adequat. Comptat i debatut, des del PICEC creiem que aquest llibre és una bona oportunitat per compartir entre els joves investigadors els resultats d'aquest nou camp de coneixement. 

Dins de