Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions

La Xarxa Alumni de l'Escola d'Enginyeria UAB s'estrena amb els #UABCAMPUSbits

03 nov. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La prova pilot de la creació de la Xarxa Alumni de l'Escola d'Enginyeria UAB impulsada per Alumni UAB i l'Escola d'Enginyeria es va estrenar el passat dijous 3 de novembre amb la primera sessió dels #UABCAMPUSbits parlant d'informàtica quàntica.

Xarxa Alumni de l'Escola d'Enginyeria UAB

La xarxa Alumni de la UAB està formada per més de 350.000 professionals titulats a la UAB, present a més de 100 països del món. I és la UAB, que impulsa mitjançant Alumni UAB, una estratègia d'engagment dels seus alumni amb un conjunt de projectes i accions que afavoreixin la vinculació i el retorn a la Universitat. 

En aquesta línia d'evolució, que ja va començar a inicis del 2022, aquest primer semestre del curs 2022/23 neix la xarxa dels alumni de l'Escola d'Enginyeria.

El projecte ha començat amb la creació d'un grup de LinkedIn com a punt de trobada virtual per als professionals i les professionals de totes les branques i estudis que s'han impartit al centre des de la creació de les enginyeries a la UAB.

Els objectius són clars, crear vincles entre les persones titulades a la UAB, reforçar la notorietat i el prestigi del talent UAB, promoure l'intercanvi de coneixements i experiències professionals entre les persones titulades alhora que contribuir al seu creixement personal i professional.

Per aquest motiu, s'organitza el cicle de sessions virtuals #UABCAMPUSbits, un seguit d'activitats que dinamitzen aquest grup i mantenen connectats als seus membres.

El nom, que engloba de manera transversal la transmissió de la informació, està format per 0 i 1. UAB en binari és: 01010101 01000001 01000010, i un bit —simbolitzat habitualment com a b, de l'anglès, binary digit, "dígit binari"— és la unitat d'informació mínima utilitzada en Informàtica i en teoria de la informació.

CampusBITS CAMPUSBITS, CAMPUSbits ... #UABCAMPUSbits

La primera sessió online va ser el passat dijous 3 de novembre a les 12.00 h sobre l'estat actual de l'ecosistema quàntic a Catalunya i Espanya de la mà de l'Alfonso Rubio-Manzanares, president de barcelona-bqb, VP de la Comissió d'Innovació d'AMETIC del grup de treball de tecnologies quàntiques i membre fundador del Consell Quàntic de Catalunya.

El proper dijous 17 de novembre parlarem d'Intel·ligència Artificial. Serà també a les 12.00 h i t'hi pots apuntar a aquesta sessió i a les següents a través d'aquest enllaç.

Dins de