Error: manca enllaç de capçalera a la plana

Manual de bones pràctiques per a startups innovadores del sector agroalimentari

La xarxa Agroinncuba publica un manual de bones pràctiques per startups innovadores del sector agroa
La xarxa Agroinncuba, en què participa el Parc de Recerca UAB, ha recollit una sèrie de casos i iniciatives d'èxit per a la generació, incubació i acceleració de projectes en el sector agroalimentari.

14/02/2018

La creació i el suport a les startups innovadores en el sector agroalimentari és el principal objectiu de la xarxa internacional Agroinncuba. Fruit d'aquest afany, ha creat i posat a disposició d'empreses emergents i d'entitats de suport a l'emprenedor un manual de bones pràctiques per a la generació, incubació i acceleració d'aquests projectes. En concret, aquesta publicació recull una sèrie de casos d'èxit en matèria d'innovació i de gestió, que s'han extret tant de les incubadores integrants de la xarxa com de les empreses incubades.

"La finalitat última és promoure, servir de guia i inspirar noves iniciatives i alhora posar de manifest la importància del treball col·laboratiu", ha explicat el tècnic d'Agroinncuba responsable de l'edició del manual, Vicent Climent.

El manual es divideix en tres seccions d'acord amb tres mesures d'interès, respectivament. En primer lloc, presenta noves metodologies per a la generació, incubació i acceleració de projectes en el sector agroalimentari. A continuació, es defineixen diversos mecanismes per a la conscienciació i promoció de la cultura empresarial en universitats i centres que generen coneixement.

Finalment, i en un tercer apartat, es presenten casos reals de startups i empreses innovadores de l'òrbita de Agroinncuba. Són els de les empreses Proiser (Espanya), Newen Maqui (Xile) i Solinova (Brasil), que poden il·lustrar a les incipients el camí a seguir de manera pràctica i concreta.

Una xarxa internacional per al sector agroalimentari
La xarxa internacional Agroinncuba s'emmarca dins el programa iberoamericà de Ciència i Tecnologia per al Desenvolupament (Cyted). El seu objectiu és reforçar la capacitat de les entitats sòcies en la prestació de serveis d'acompanyament d'alt valor afegit en els seus startups i spin-offs incubades.

La xarxa agrupa, a més del
Parc de Recerca UAB, el Parc Científic de la Universitat de València, Inovisa (Portugal), la incubadora Minerva, de la Universitat Nacional de la Plata (Argentina); Incubatec, de la Universitat de la Frontera (Xile); la incubadora d'empreses do Agronegoci de Pirassununga UNITEC (Brasil); el Parc Biopacífico i el Centre d'Innovació Educativa en Enginyeria de la Universitat Autònoma d'Occident (Colòmbia); i el centre d'emprenedoria Prehndo de la Universitat Tècnica Particular de Loja (Equador).

Més informació: Manual de bones pràctiques