Error: manca enllaç de capçalera a la plana

El Parc de Recerca UAB impulsa el Programa Engega!

El Parc de Recerca UAB impulsa el Programa Engega!
El Programa Engega! és una nova iniciativa per ajudar als investigadors del campus de la UAB a buscar noves aplicacions de les seves tecnologies per al sector de l'eficiència energètica i les tecnologies netes. El termini d'inscripció romandrà obert des del 22 de febrer de 2016 fins al 18 d'abril de 2016.

22/02/2016

Engega! és un programa que pretén ajudar als investigadors del campus de la UAB a trobar noves aplicacions de les seves tecnologies per al sector de l'eficiència energètica, en forma de solucions de mercat. El Programa donarà les eines necessàries als investigadors per conèixer com portar la seva tecnologia al mercat el més ràpid possible i de manera segura.

El Programa està impulsat pel Parc de Recerca UAB, la Fundació Repsol i KIC InnoEnergy. La col·laboració entre les tres entitats ofereix la oportunitat als investigadors de col·laborar amb els agents promotors del sector energètic.

Engega! es dividirà en nou sessions, en què s'introduiran conceptes com el Lean Start up, el Business Model Canvas, la propietat intel·lectual, finançament, etc. Durant el desenvolupament del programa, els participants obtindran les eines necessàries per elaborar un pla de treball a tres anys del seu projecte, que els donarà l’oportunitat de ser seleccionats a la fase II d'avaluació externa del Fons d'Emprenedors de Fundació Repsol i del programa d'acceleració KIC InnoEnergy Highway®.

La participació al Programa és gratuïta per als membres del campus de la UAB i per a les persones externes a la comunitat UAB, Engega! té un cost de 150 euros. Les persones interessades en participar hauran de presentar la seva sol·licitud a través del formulari que trobaran a la pàgina web. El termini d'inscripció romandrà obert des del 22 de febrer de 2016 fins al 18 d'abril de 2016.

Potencial en investigació en eficiència energètica
Al llarg dels últims anys, han sorgit molts projectes innovadors en el sector energètic de la recerca desenvolupada a l'Esfera UAB-CEI. Per exemple, sis de les tretze empreses seleccionades al llarg de les quatre edicions del Fons d'Emprenedors de Fundació Repsol han nascut de la mà d'investigadors del campus.

Entre elles, Fuelium, impulsada per investigadors de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC) que han creat una bateria de paper capaç d'alimentar una varietat de dispositius d'un sol ús, com els de diagnòstic portàtil, i ser rebutjada sense necessitat de reciclatge. O Biogàs, d'investigadors de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2) i la UAB que han desenvolupat una tecnologia per optimitzar la producció de biogàs mitjançant la introducció controlada de nanopartícules d'òxid de ferro; i AEInnova, una empresa spin-off de l'Escola d'Enginyeria de la UAB que ha desenvolupat una tecnologia que permet capturar la calor residual de grau baix i mitjà i utilitzar-la com energia. 

Altres exemples són Micro4ener, promoguda per investigadors de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM), Smalle Technologies, impulsat per investigadors de l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM CSIC) i la Universitat de Barcelona (UB), i Solar Oxides, dissenyat per investigadors de l'empresa Oxolutia, spin-off de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB CSIC).