Xavier Ferrer, Gregori Garzón i Cristina Blasi disserten sobre ciutadania europea

Estudiants

Amb motiu de la celebració del Dia d'Europa, el 17 de maig, a les 12 h, el Centre de Documentació Europea organitza un debat amb el president del Consell Català del Moviment Europeu, Xavier Ferrer, i dos especialistes de la UAB, Gregori Garzón i Cristina Blasi.

15/05/2017

El Centre de Documentació Europea, en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Europeus i la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, organitza la taula rodona "Fem Europa des de la ciutadania", en la que es tractarà temes relatius a la ciutadania europea. Hi participaran Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu; Gregori Garzón, catedràtic de Dret Internacional Públic i anteriorment consultor jurídic del Parlament Europeu; i Cristina Blasi, investigadora postdoctoral de l'Àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals. L'acte serà moderat i presentat per Joan Botella, degà de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia, i tindrà lloc el 17 de maig, a les 12 h, a la sala d'actes del centre.

La ciutadania europea estableix que és ciutadà de la Unió qualsevol persona que tingui la nacionalitat d'un Estat membre i que és complementària i no pas substitutiva de la ciutadania nacional. El concepte va ser creat al Tractat de Maastricht, signat el 1992 i amb vigència des del 1993. El debat vol aportar informació sobre quins avantatges aporta tenir una ciutadania europea, així com també mostrar quins són els reptes que encara resten pendents.

La xerrada s'emmarca en un dels actes que organitza la UAB per celebrar el dia d'Europa, una jornada que té lloc el 9 de maig, i en la qual es commemora un discurs pronunciat el 9 de maig de 1950 per Robert Schuman, aleshores ministre francès d'Afers Exteriors. Schuman va exposar la seva idea de crear una nova forma de cooperació política que impossibilités un nou conflicte bèl·lic entre nacions europees. Aquesta proposta ha estat considerada l'inici del la institució que avui és la Unió Europea.

Més informació: Centre de Documentació Europea

 

Notícies relacionades

Totes les notícies