Publicat el treball d’un estudiant a l’Obres Digitals de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya

MoReq 2010

L'Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha publicat recentment un Treball Final del Postgrau en Gestió de Documents Electrònics de l’alumne Miquel Àngel Serra Roca, a la col·lecció Obres Digitals. 

23/03/2018

El treball, sota el títol “Modernització conceptual de MoReq2010”, es centra en el Model de Requeriments per a la Gestió de Documents Electrònics (MoReq), que és un conjunt de requisits per a l’organització d’arxius electrònics vinculat a la norma de gestió de documents ISO 15489, basada en la metodologia d’arxivística.
 
El model es troba sota els auspicis de la Comissió Europea, amb l’objectiu de consolidar un estàndard compartit en el camp de la gestió documental arreu del continent.
 
L’estudiant profunditza amb aquest treball sobre el model MoReq2010, la tercera versió d’aquesta arquitectura modular que millora i dota de més flexibilitat a les primeres versions de 2001 i 2008.
 
La voluntat de la publicació és recollir el corpus de requisits dels mòduls principals que presenta MoReq2010 i aportar un conjunt d’esquemes que permetin una major comprensió de la norma, tant a les organitzacions com als arxivers i tècnics que l’han d’implementar. Per mitjà de diagrames, recursos i explicacions, aquesta “guia” del MoReq2010 esdevé una eina simple que pot servir com a punt de partida per iniciar-se en la norma i ajudar a entendre-la més fàcilment.
 
Sobre el Postgrau en Gestió de Documents Electrònics
 
Actualment, l’Escola està oferint la vuitena edició d’aquest Postgrau, que vol contribuir a l’assoliment d’una administració electrònica i d’unes organitzacions més àgils i transparents per tal d’organitzar, preservar i fer accessibles els documents i la informació en suport electrònic. El programa va adreçat a aquells professionals que han de liderar o participar en el desplegament de processos o projectes de gestió automatitzats.

 

Notícies relacionades

FGC afectacions fins al setembre

Serveis mínims de transport, a l’agost 2018

Consulta els serveis mínims del transport per accedir al Campus de la UAB, des del sistema de bus intern de la UAB, fins a les línies de Rodalies-Renfe i FGC, o el servei de bus interurbà. A més, hi haurà afectacions en la línia de FGC de Barcelona-Vallès fins al mes de setembre. Llegir més

Totes les notícies