La Comissió Europea presenta una estratègia per promoure el treball digne

Europatreball

 La Comissió ha establert una estratègia per acabar amb el treball infantil i forçós a tot el món, que afecta un de cada deu nens i nenes, i a més de 25 milions de persones respectivament.

07/03/2022

La Comissió Europea ha presentat un informe sobre el treball digne a tot el món, en el qual reafirma el compromís de la Unió Europea per defensar el treball digne. L’objectiu és eliminar el treball infantil i forçós, ja que un de cada deu nens i nenes es troba en una situació de treball infantil, i aproximadament 25 milions de persones es veuen obligades a realitzar treball forçat. Aquesta mesura presentada el passat 23 de febrer estableix les polítiques interiors i exteriors que utilitza la UE per aconseguir el treball digne a tot el planeta. 

La Comissió està preparant un nou instrument legislatiu per prohibir de manera efectiva l’entrada en el mercat de la UE de productes elaborats mitjançant el treball forçós. Aquest instrument inclourà els béns produïts dins i fora de la UE, i combinarà una prohibició amb un marc sòlid de garantia de compliment. Es basarà en normes internacionals i complementarà les iniciatives horitzontals i sectorials europees, especialment les obligacions en matèria de diligència deguda i transparència.

Per fer-ho, la UE es basarà en quatre elements clau del concepte universal del treball digne, defensats per l’Organització Internacional del Treball (OIT) i desenvolupats en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides: 1) la promoció de l’ocupació; 2) les normes i els drets del treball, inclosa l'eliminació del treball forçós i del treball infantil; 3) la protecció social; 4) el diàleg social i el tripartisme.


 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Reducció de les desigualtats
  • Pau, justícia i institucions sòlides