L'Escola participarà al col·loqui 'Narrativas, representaciones y lugares de la memoria' de Colòmbia

III Col·loqui de Recerca 'Narrativas, Representaciones y Lugares de Memoria'

Una representació de l'Escola, formada pels doctorands Marta Lucía Giraldo i César Osorio, juntament amb l'exdirector Ramon Alberch, participarà en el III Coloquio de Investigación "Narrativas, representaciones y lugares de la memoria", organitzat per la Universidad de Antioquia, de Medellín (Colòmbia), els dies 8 i 9 d'agost.

07/06/2018

La Universidad de Antioquia de Medellín, a Colòmbia, ha convidat als doctorands en Història Comparada, Política i Social de l'Escola, Marta Lucía Giraldo i César Osorio Sánchez, juntament, amb l'exdirector del Centre, el Dr. Ramón Alberch a participar en el III Coloquio de Investigación, que versarà enguany sobre les Narrativas, representaciones y lugares de la memoria.

Les jornades de debat, que es portaran a terme els dies 8 i 9 d'agost a l'Auditorio-Museo de la Memoria d'aquesta ciutat colombiana, reunirà a experts de diversos països com Brasil, Puerto Rico, Xile o Espanya, per reflexionar sobre com les memòries, en tant que a emprentes dels fets esdevinguts en el passat, poden difondre's i augmentar la seva visibilitat a través d'objectes, imatges, experiències, llocs, i formes narratives que les donen a conèixer als individus i a la societat.

La trobada pretén intercanviar coneixements i experiències procedents d'investigacions científiques, d'iniciatives individuals o col·lectives i intervencions socials sobre la memòria històrica, que ajudin a comprendre diferents contextos, en especial, el colombià, així com possibles connexions i analogies amb altres situacions i països.

Els representants de l'ESAGED impartiran diverses ponències a la taula rodona dedicada als Arxius dels Drets Humans, que es celebrarà el dimecres 8 d'agost a les 14 hores. En aquest sentit, els conferenciants realitzaran les següents intervencions:

  • El Dr. Ramón Alberch sobre "L'Estat i la memòria. Una aproximació a les institucions arxivístiques dedicades a la defensa dels drets humans".
  • Marta Lucía Giraldo sobre "Documentar les complexes dinàmiques del conflicte, el dolor i l'agència de les víctimes: aproximació a dos arxius personals".
  • I finalment, César Osorio Sánchez parlarà sobre "Els Arxius de Drets Humans en els procesos pedagògics per a la memòria històrica".
Podeu consultar més detalls d'aquestes jornades (programa, inscripcions, etc) al seu web.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies