Estudiants de Grau participen a un programa Erasmus+ d'Emprenedoria Sostenible a Àustria

IMG_erasmus_klagenfurt_2023

El Departament de Turisme i Direcció Hotelera col·labora amb el Blended Intensive Program Erasmus+ on Sustainable Entrepreneurship. Estudiants del Grau van estar una setmana a Klagenfurt (Àustria) a un programa de formació híbrida en emprenedoria sostenible.

06/11/2023

Durant el mes d'octubre, quatre estudiants dels Graus en Turisme, Turisme en Anglès i Direcció Hotelera de la nostra universitat van tenir l'oportunitat de participar en un programa de formació híbrida en emprenedoria sostenible (Sustainable Enterpreneurship) a Klagenfurt, Àustria. Aquest programa, coorganitzat per la professora de l'Escola FUAB Formació Anna Zinenko i la professora Eithne Kneppitsch de la Carinthia University of Applied Sciences, és part de la iniciativa Erasmus+.

Del 16 al 22 d'octubre, els estudiants Alex Mannsdorfer del Grau de Turisme en Anglès, Tatiana Montenegro i Jennifer Accensi del Grau en Turisme i Olga Jia Fernández del Grau en Direcció Hotelera van viure una experiència única i enriquidora juntament amb altres 38 estudiants de set universitats europees com Carinthia University of Applied Sciences, University of Ljubljana, Università degli Studi di Udine, University of Maribor, Vilnius Gediminas Technical University i University of Siegen. Acompanyats per la professora Anna Zinenko, els nostres estudiants es van submergir en un ambient multicultural i desafiant, on la creativitat i la innovació van ser claus.

Alex Mannsdorfer, estudiant del Grau de Turisme en Anglès, va compartir el seu entusiasme per la diversitat cultural del programa: "El que més m'ha agradat és la interculturalitat de cadascun dels membres. Aprendre de persones polifacètiques i aprendre de les diferències culturals ha estat fascinant". L'Alex també va destacar la rellevància del programa per al seu futur professional, assenyalant la importància dels casos pràctics i els tallers intensius que proporcionen les eines necessàries per a un futur en emprenedoria sostenible.

D'altra banda, Tatiana Montenegro, de l'equip guanyador de la competició de pitch, va ressaltar les sessions de coaching que van impulsar als estudiants a ser creatius i a proposar idees que contribueixin al canvi. "Treballar en un equip intercultural va ser enriquidor; vaig conèixer a persones d'altres països i vaig poder veure com em desenvolupava en un equip divers", va dir la Tatiana. El seu equip, Green b’s, va treballar en la creació de VIRIDI, una acadèmia virtual per a PYMEs, contribuint a l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible #12: Producció i consum responsable.

Estudiants i professorat del programa a Àustria.

Enguany, el programa va comptar amb el suport d'empreses que van presentar desafiaments reals, com Versuni/Philips, I3 - Initiative Intelligent Innovation i SGZ - Slowenischer Wirtschaftsverband Kärnten, proporcionant als estudiants l'oportunitat de treballar en solucions pràctiques i sostenibles.

La participació en aquest Blended Intensive Program no sols ha estat una oportunitat perquè els estudiants desenvolupin habilitats crucials en emprenedoria sostenible, sinó que també ha estat una plataforma per a l'intercanvi cultural i el desenvolupament personal.

En paraules de la professora Anna Zinenko, coorganitzadora del programa: "El BIP d'Emprenedoria Sostenible 2023 és més que un programa d'Erasmus+; és un testimoniatge del poder de l'aprenentatge col·laboratiu i la sinergia entre l'acadèmia i la indústria. L'Eithne i jo estem compromeses a nodrir a la pròxima generació de líders preparats per enfrontar els desafiaments globals amb solucions sostenibles. Aquest programa és un reflex del nostre compromís amb l'educació innovadora i la nostra dedicació a forjar un futur conscient i sostenible."