Berta González: 'És imprescindible tenir un objectiu al realitzar pràctiques'

Berta González, exalumna d'EUTDH

Berta González, graduada en Direcció Hotelera, aprofitava els estius entre cursos per realitzar pràctiques extracurriculars a Conil de la Frontera (Andalusia) i, posteriorment, es va decidir a donar un pas més a Sorèze (França) amb unes pràctiques internacionals.

08/09/2017

Va tenir la seva primera experiència en el món de l'hoteleria durant l'estiu del primer curs, a l'Hotel Conil Park, a Cadis. Més tard, va decidir tornar a demanar unes pràctiques extracurriculars a França, durant dos mesos d'estiu com a Assistenta de Governanta al Château & Hotels Collection - Alain Ducasse Group. Ara, acabada de graduar-se en Direcció Hotelera, aquesta exalumna de l'Escola reflexiona sobre com i perquè va decidir apostar per les pràctiques a fora del territori català.


•  Com han estat les teves experiències durant les pràctiques extracurriculars a Conil de la Frontera i Sorèze (França)?


Ambdues van ser molt gratificants i van ajudar-me a assolir l’objectiu que m’havia marcat. En primer lloc, a Conil de la Frontera, l’objectiu era endinsar-me en el món hoteler, fer la primera presa de contacte. Allà vaig desenvolupar tasques de cambrera durant quatre mesos. Concretament, preparant el servei de menjar i begudes, i atenent als clients en un restaurant a la carta. L'estiu següent vaig trobar unes pràctiques extracurriculars a l'Hotel & Spa Abbaye École de Sorèze, on l’objectiu principal era millorar el francès, sobretot parlar-lo i entendre’l. Allà vaig desenvolupar el paper d'Assistent de Governanta, on m'encarregava de les habitacions i zones nobles assignades, preparar ammenities i llenceria, fer el check list...
 

•  Què et va semblar endinsar-te al món de l'hoteleria a Andalusia i França? Quin lloc et va agradar més?


No puc comparar-ho, perquè vaig desenvolupar tasques diferents. Però m’atreviria a dir que no hi ha molta diferencia en el desenvolupament de la feina, tant andalusos com francesos són molt treballadors. Però sí tenen cultures molt diferents i els matisos els podríem trobar a nivell personal, en la manera de ser. Tot i així, la meva experiència va ser més gratificant a Conil, tant a nivell professional com a nivell personal. A Andalusia, els meus companys em van acollir com una més de l'equip des del primer dia, també pel que fa a les seves vides personals; i això és molt gratificant quan no coneixes a ningú i tens lluny als teus amics i a la família.
 

•   En ambdós llocs has pogut desenvolupar diferents tipus de tasques. En quina àrea et sents més còmode o has après més?


De totes les tasques realitzades als establiments on he estat, tant de pràctiques com treballant, actualment amb el que em sento més còmode és amb la Restauració, degut que és una àrea on hi he invertit més hores en comparació amb altres.

•   Creus que existeixen unes competències imprescindibles a l’hora de buscar pràctiques a l’estranger o fora de Catalunya?


No crec que s’hagin de tenir unes competències imprescindibles per poder realitzar-les. És més, les pràctiques es realitzen per tal d'adquirir-les, aprendre-les o millorar-les. El que sí és imprescindible és tenir un objectiu a l’hora de realitzar unes pràctiques, ja sigui aprendre les tasques pròpies d’un departament o perfeccionar un idioma per, una vegada finalitzades, poder valorar si han estat fructíferes.
 

•  Quins pros i contres penses que té realitzar unes pràctiques a fora?


Vaig decidir realitzar pràctiques a Sorèze, França, ja que tenia el desig de perfeccionar l’idioma, ja que era la fita que volia assolir i, en el meu cas, les tasques a l’hotel quedaven en un segon pla. A l'Escola Universitària no poden oferir-nos establiments on ja tenen conveni per realitzar pràctiques amb una sola plaça, com és evident i raonable. Per aquesta raó, vaig decidir buscar les pràctiques pel meu compte per tal de ser l’única catalanoparlant de l’hotel.
 

•   Quin consell donaries a tots aquells estudiants de l’Escola que volen trobar pràctiques extracurriculars tant nacionals com internacional?


Primer de tot, els diria que no tinguessin por i s’endinsessin a realitzar unes pràctiques extracurriculars, ja que aporten coneixements que els serviran per desenvolupar cada cop millor les teves tasques i també les assignatures.
Pels estudiants que vulguin realitzar pràctiques, el que han de fer és dirigir-se a la Borsa de Treball i Pràctiques de l’EUTDH, ja que allà t'ajuden a buscar l'opció que més s’adequa a cada alumne i als seus objectius.

Si vols més informació sobre com demanar pràctiques internacionals, pots consultar aquest enllaç o posar-te en contacte amb la coordinadora de les pràctiques internacionals, Gemma Sagué, enviant un missatge a gemma.sague@uab.cat o trucant al 93 592 97 10. 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies