Recursos educatius oberts (REO)

Els REO són materials d’ensenyament o aprenentatge d’accés obert. Més informació
Setmana de l'Educació Oberta
Del 7 a l’11 de març se celebra l’Open Education Week, una iniciativa anual d'abast global que pretén conscienciar sobre els avantatges que aporta a la societat implementar els recursos i les pràctiques educatives en obert.
Et convidem a participar a les xerrades que el Servei de Biblioteques i el CORE d’educació i ocupabilitat hem preparat per promoure l’educació oberta.
Data: 9 de març de 2022 d’12 a 13:30 h
Ponents:
Alfons Miás Miás – coordinador dels UABOpenLabs. Departament de Desenvolupament estratègic de l’àrea de recerca de la UAB. Gestor d’espais de creació i de processos. Gestor cultural i llicenciat en historia de l’art.
David Hernández Salazar – Tècnic en disseny i innovació estratègica a la unitat d’emprenedoria del Parc de recerca de la UAB. Enfocat en processos creatius i d'innovació. Dissenyador industrial i investigació en disseny i innovació.
Adreçat a: Comunitat universitària (PDI, PAS i Estudiants)
Descripció: Explicació de dues experiències innovadores que estan desenvolupant-se al campus de la UAB que s’alineen amb l’educació oberta. Al final hi haurà un torn obert de preguntes.
• OpenLabs: què són i quins espais hi ha, en quin context de la UAB s’engloba: innovació oberta UAB, com s’organitzen i quina és la forma de treball: treball col·laboratiu, cooperatiu de tota la comunitat universitària i territori... intercanvi de pràctiques educatives i de projectes. Coideació entre participants. Capacitació d’eines indústria 4.0 apropar a la tota la població (democratització d’aquestes eines)... , quina perspectiva d’educació oberta engloben? Dimensions bàsiques d'obertura (accés, contingut, pedagogia, reconeixement, col·laboració i recerca). Com es pot adreçar la comunitat universitària a aquests laboratoris.
Consultable a: https://ddd.uab.cat/record/257171
• TEDxBarcelona: què és, quin objectiu té aquesta plataforma i les xerrades que s'hi fan, com participar-hi, com contribueixen a l'educació oberta i quin impacte tenen. Una vegada fet aquest marc general es concreta amb la iniciativa TEDxUABBarcelona: objectiu, concurs, el tema “Pensament innovador”, la formació als 6 o 8 millors i animar-los a què es presentin a futures edicions de la UAB, si és el cas.
Idiomes: Català i Castellà
Modalitat: Telepresencial a través de Teams.
Certificats d’assistència: Sí
Els REO són materials d’ensenyament o aprenentatge d’accés obert. Més informació
El Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) ha elaborat una sèrie de guies de bones pràctiques en la gestió de dades de recerca.
Els investigadors de la UAB disposen de diversos incentius econòmics per publicar en revistes d’accés obert accés obert. Més informació
El Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC) ha desenvolupat l'eina: Pla de Gestió de Dades de Recerca per elaborar-lo. Pots accedir a l’eina i a la infografia i a un videotutorial d’ajuda.
L’Oficina de Projectes Internacionals de la UAB ha elaborat una infografia sobre la Ciència Oberta dins del programa Horizon Europe.
ORE és la nova plataforma de publicació en accés obert dels resultats de la recerca dels programes Horizon 2020 i Horizon Europe. Consulteu la pàgina web ORE i la infografia per a més informació.