Open Access

2021

Setmana de l'Educació Oberta

De l’1 al 5 de març es va celebrar la Open Education Week una iniciativa anual d'abast global que pretén conscienciar sobre els avantatges que aporten a professors i estudiants implementar els recursos i les pràctiques educatives en obert. Els Recursos Educatius Oberts (REO) es fonamenten en el reconeixement de l'autoria i el domini públic, o una llicència oberta que permeti l'accés, l’ús, l’adaptació i la redistribució sense cap cost i sense restriccions ni limitacions.

Les biblioteques UAB vam preparar enguany unes activitats per promoure l’educació oberta, podeu consultar el programa al DDD.

Ensenyament obert: Reflexions i ajudes per “Aprendre a nedar a l’oceà digital”

Data: Dimarts 2 de març de 10 a 11h

Oceà digital

Conferenciants: Erika Constantino, Juan Antonio Martínez i Joaquim Campuzano. Personal de l’Àrea de Planificació de Sistemes d’Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu camp d’especialització és la innovació tecnològica en educació i e-learning
Adreçat a: Personal Docent Investigador i alumnat
Descripció: Presentació del programa de MOOCs de la UAB i  Coursera-UAB per a estudiants de la nostra universitat, així com  el nou portal Teaching Center de suport al professorat.  El curs MOOC  sobre Competències digitals DIGCOMP. Reflexions sobre l’ensenyament obert: evolució i possibilitats. Torn obert de preguntes.
Idioma: català
Plataforma: Teams
Certificats d’assistència:
Organitza: Servei de Biblioteques

Consultable al DDD: https://ddd.uab.cat/record/237404

 

Recursos educatius oberts per a la docència universitària

Data: Dijous 4 de març d'11 a 12:30h

REO

Conferenciant: Dra. Gema Santos-Hermosa. Professora de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona. Experta en el desenvolupament i la reutilització de recursos educatius oberts a l'educació superior. Participa a l'European Network of Open Education Librarians de SPARC Europe. Es membre de REBIUN.
Adreçat a: Personal Docent Investigador i alumnat
Descripció: Aproximació als recursos educatius en obert des del punt de vista de l’usuari i del creador. Panoràmica de les plataformes de manuals universitaris en obert  més destacats. Bancs d’imatges reutilitzables. Presentació del kit REA, una guia sobre què són, com es creen i comparteixen els recursos educatius oberts. Torn obert de preguntes.
Idioma: Català
Plataforma: Teams
Certificats d’assistència:
Organitza: Servei de Biblioteques

Consultable al DDD: https://ddd.uab.cat/record/237401