Fira virtual de màsters, postgraus i doctorats UAB

Sessions informatives amb les direccions i coordinacions de cada programa, del 27 al 30 de setembre. Inscripcions obertes!

 • Postgrau UAB
 • Codi de l'estudi: 3407/9
 • 9a edició
 • Modalitat: Semipresencial
 • Crèdits: 35 ECTS
 • Inici: 19/09/2022
 • Final: 31/05/2023
 • Places: 25
 • Orientació: Professional
 • Preu: 1420 €
 • Idioma de docència: Català
 • Lloc: Universitat de Vic
Aquest postgrau interuniversitari en línia té com a objectiu proporcionar a l'alumnat els coneixements, capacitats i actituds necessaris per poder ensenyar llengua catalana a persones adultes, tant en nivells inicials com en nivells avançats (llengua primera, segona i addicional). Formem docents flexibles, que transmetin una llengua i una cultura vives, creatives i útils en totes les situacions de la vida.

Es tracta d'una formació en línia que pretén arribar a les persones interessades a esdevenir docents de llengua catalana o que ja tenen experiència en docència, tant si es troben en territoris de llengua catalana com a l'exterior. La metodologia del postgrau parteix de l'aprenentatge reflexiu i col.laboratiu i combina aspectes de teoria (vídeos, discussió de lectures) i pràctica (anàlisi de sessions d’aula, disseny de materials, etc.).

L'estudiant fa treball individual, grupal i en línia a través de l'aula virtual, mitjançant fòrums virtuals, blocs personals, videoconferències i portafolis digitals.

El postgrau inclou un període de pràctiques, que es poden realitzar a territoris de llengua catalana (centres del Consorci per a la Normalització Lingüística, serveis lingüístics universitaris, etc.) o a l'exterior (Xarxa Llull de l'Institut Ramon Llull).

És un postgrau propi interuniversitari, organitzat per la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment s'ofereix en el format de postgrau en línia. Fins al curs 2018-2019 va estar vinculat al Màster d'Ensenyament de Català com a Primera i Segona Llengua. Anteriorment, havia format part del Màster de Formació de Professorat de Català per a Persones Adultes i del Postgrau de Formació de Professors de Català per a Adults (impartit des de l'any 1999-2000).

Sortides professionals

- Professorat de català i dinamitzador/a lingüístic/a i cultural al Consorci per a la Normalització Lingüística (tant nivells d'acolliment Lingüístic com superiors).
- Professorat de català i dinamitzador/a cultural als serveis lingüístics universitaris.
- Professorat de català a universitats estrangeres (de la xarxa de l'Institut Ramon Llull o no).
- Professorat de català per a persones adultes a empreses privades (per exemple, empreses que ofereixen formació lingüística als seus empleats: El Corte Inglés, Telefònica, etc.).
- Dinamitzadors i organitzadors d'activitats culturals a biblioteques o altres centres públics o privats.
- Professorat de català a escoles oficials d'idiomes.

Beques i ajuts

Consulta tota la informació sobre possibilitats de beques i ajuts a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Interuniversitari

Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya
Universitat de Barcelona

Centres responsables

Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials

Centres col·laboradors

Consorci per a la Normalització Lingüística
Institut Ramon LLull

Contacte

Maria Dolors Masats Viladoms

Telèfon: 93 581 32 52

Informació addicional

https://www.uvic.cat/formacio-continua/ca/masters-i-postgraus/educacio-i-societat/ensenyament-de-catala-persones-adultes

Més informació

Vols rebre més informació?