• Curs d'especialització UAB
 • Codi de l'estudi: 4819/1
 • 1a edició
 • Modalitat: Online
 • Crèdits: 5 ECTS
 • Inici: 30/09/2024
 • Final: 25/11/2024
 • Places: 45
 • Orientació: Professional
 • Preu: 450 €
 • Preu especial 428 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni UAB o FUAB de grau o postgrau. Descompte NO acumulable
  Preu especial 437 €
  Col·lectiu d'aplicació: Alumni FUAB de curs o assignatura. Persones associades a l'Associació de Bibliotecaris, Arxivers i documentalistes de les Illes Balears (ABADIB)
  Preu especial 414 €
  Col·lectiu d'aplicació: Membres de l'Associació de Professionals de l'Arxivística i la Gestió dels Documents de Catalunya (AAC)
 • Idioma de docència: Castellà
 • Lloc: Online
Aquest curs explica els diferents procediments fotogràfics des del punt de vista morfològic per entendre els principals patrons de deteriorament. També permet identificar necessitats de conservació preventiva i crear protocols de treball que ajudin en la gestió de dipòsits. Es veuen les estructures morfològiques presents en els béns patrimonials sobre suport fotogràfic, i coneixement de la seva estabilitat davant els paràmetres de degradació física, química i biològica. També s'aprèn a fer diagnòstics i propostes de les mesures jerarquitzades d'intervenció en funció del temps de resposta i les eines i tècniques per a respondre als problemes quotidians de conservació que un arxiver, col·leccionista o fotògraf pot trobar. Alhora, es tractaran les còpies digitals. Es donaran les pautes que han de regir la gestió d'un dipòsit de conservació de fotografies i més concretament en la intervenció a dur a terme en el moment de l'ingrés, la consulta, la instal·lació i la monitorització de materials.

A qui s'adreça:
Arxivers, fotògrafs, bibliotecaris, documentalistes, museòlegs, conservadors, investigadors, col·leccionistes, i persones en general interessades en la fotografia.

Continguts

-Identificació de procediments i patologies en fotografies
-Infraestructures, planificació i plans d'emergència

Itineraris

Aquest curs d'especialització pertany al Diploma d'Especialització en Gestió, Preservació i Difusió d'Arxius Fotogràfics. Pots matricular-te individualment a les diferents assignatures (cursos especialització) que componen el diploma d'especialització per, un cop superats tots, matricular el treball final d'Estudis i obtenir el títol de Diploma.

Sortides professionals

-Serveis d'arxius de l'administració autonòmica, local, estatal i europea
-Arxius d'institucions i entitats públiques
-Arxius d'associacions i col·legis professionals
-Arxius d'institucions eclesiàstiques
-Arxius d'organitzacions no governamentals
-Bancs d'imatges i fototeques
-Biblioteques especialitzades i centres de documentació
-Galeries fotogràfiques

Beques i ajuts

En el portal de beques de la UAB trobareu informació sobre convocatòries d'ajuts, beques, premis o subvencions destinats a la comunitat universitària..

Consulta la informació a la pàgina de beques, ajuts i convocatòries UAB.

Centres responsables

FUAB Formació. Arxivística i Gestió de Documents

Centres col·laboradors

Centre de Recerca i Difusió de la Imatge
Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC)

Contacte

Ariadna Morente Pagès

Telèfon: 935929710

Informació addicional

https://www.uab.cat/web/estudiar/diplomes-d-especialitzacio/oferta-de-diplomes-d-especialitzacio/tots-els-diplomes-d-especialitzacio-1345838103570.html

Més informació

Vols rebre més informació?