Medalles Fields 2022
Medalla Fields 2022 05.07.2022 La recerca  - 

La Unió Matemàtica Internacional ha atorgat les medalles Fields 2022 al matemàtic francès Hugo Duminil-Copin (Universitat de Ginebra), al matemàtic coreà June Huh (Universitat de Princeton), al matemàtic britànic James Maynard (Universitat d'Oxford) i a la matemàtica ucraniana Maryna Viazovska (Escola Politècnica Federal de Lausana).


Le Medalles Fields són atorgades cada quatre anys en el congrés de la Unió Internacional de Matemàtiques, que enguany s'ha celebrat a Findlànda, per reconèixer l'assoliment matemàtic excepcional pel treball realitzat i per la promesa d'assoliment futur a matemàics de menys de 40 anys.

Els premiats en aquesta edició són:

  • Hugo Duminil-Copin, per resoldre problemes oberts des de feia temps en la teoria probabilística de les transicions de fase en física estadística, especialment en dimensions tres i quatre.    Vídeo: les matemàtiques d'Hugo Duminil-Copin.
  • June Huh, Per portar les idees de la teoria de Hodge a la combinatòria, la demostració de la conjectura de Dowling-Wilson per a les xarxes geomètriques, la demostració de la conjectura de Heron-Rota-Welsh per als matroides, el desenvolupament de la teoria dels polinomis de Lorentz, i la demostració de la forta conjectura de Mason.   Vídeo: les matmàtiques de June Huh.
  • James Maynard, per les seves contribucions a la teoria analítica de nombres, que han portat a grans avenços en la comprensió de l'estructura dels nombres primers i en l'aproximació diofàntica.  Vídeo: les matemàtiques de James Maynard.
  • Maryna Viazovska, per la seva demostració que el reticle E8 proporciona l'embalatge més dens d'esferes idèntiques en 8 dimensions, i més contribucions a problemes extremals relacionats i problemes d'interpolació en l'anàlisi de Fourier.   Vídeo: les matemàtiques de Maryna Viazovska

 

Més informació, pàgina web de la Unió Matemàtica Internacional

Correu electrònic  Departament de Matemàtiques
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
 

 

 

2022 Universitat Autònoma de Barcelona