13è concurs de Planter de Sondeigs i Experiments
Imatge Planter 2022 27.05.2022 Divulgació  - 

Convocat el concurso "13è Planter de Sondeigs i  Experiments" 2022, en col·laboració amb: Departament d’Estadística i Investigació Operativa de la UPC, Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la UB, Departament d’Econometria, Estadística i Economia Aplicada de la UB, Departament de Matemàtiques de la UAB, Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), Servei d’Estadística de la UAB, Societat Catalana d’Estadística, Societat Catalana de Matemàtiques.


13è Planter de Sondeigs i Experiments 2022

 

Quins temes són presents en aquesta edició del Planter? 

Com en altres edicions, segueixen preocupant temes com el  medi ambient i la sostenibilitat: “Contaminació turística”, “Quants residus generen els regals?” o bé els hàbits saludables “Menjar brossa: el que tenim més assequible els joves”, “Estrès: la cendra de la generació del futur”. Treballs amb títols tant engrescadors i suggestius com “Motxilles lleugeres, esquenes sanes: una missió impossible” o aquest altre “Els governs maten? Anàlisi de dades de la gestió política de la Covid-19”. I també han aparegut treballs de caire experimental “Nescuik o colacao”, tot un clàssic del Planter. 

 

Quan es coneixeran els treballs guanyadors?

Dijous 2 de juny a les 17h30 a laula magna de l’edifici 696 de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB (Av. Diagonal 696 de Barcelona) es lliuraran els premis del concurs Planter de Sondeigs i Experiments, que enguany arriba a la seva 13a edició. Aquest concurs, que convoquen anualment les tres Facultats de Catalunya amb estudis de Grau en Estadística (Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC, la Facultat d’Economia i Empresa de la UB i la Facultat de Ciències de la UAB), està adreçat a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, i té com a objectiu principal despertar en els estudiants la curiositat per l'estadística com a eina fonamental en la recerca, tant en ciències experimentals com en ciències socials. Els equips participants (de fins a 5 alumnes) realitzen un treball d'estadística, on donen resposta a una pregunta rellevant utilitzant tècniques estadístiques, i presenten els seus resultats en un informe escrit.

 

En la present edició del concurs s’han lliurat 50 treballs amb 158 alumnes participants, que han estat dirigits per 19 professors de 16 centres d’ensenyament secundari de 8 poblacions diferents d’arreu Catalunya.

 

Per a més informació sobre el concurs #Planter2022, cliqueu l’enllaç https://fme.upc.edu/ca/concurs_Planter/planter-2022/Convocatoria

 

Com cada any, el concurs Planter de Sondeigs i Experiments ha comptat amb la col·laboració de: Departament d’Estadística i Investigació Operativa de la UPC, Departament de Genètica, Microbiologia i Estadística de la UB, Departament d’Econometria, Estadística i Economia Aplicada de la UB, Departament de Matemàtiques de la UAB, Institut d’Estadística de Catalunya (IDESCAT), Servei d’Estadística de la UAB, Societat Catalana d’Estadística, Societat Catalana de Matemàtiques

La inquietud científica dels joves participants del concurs els ha portat a fer experiments, a realitzar enquestes i a fer estudis observacionals que els han permès respondre a moltes de les preguntes que s’havien plantejat al començament i que ens han proporcionat coneixement sobre temàtiques molt diferents.

 

Els organitzadors i el jurat del Planter de Sondeigs i Experiments, després d’examinar els 50 treballs presentats, podem constatar que tots els estudiants participants han après molt (i nosaltres també) i que, a més a més, s’ho han passat molt bé.

 

Per a més informació:

Professora Lourdes Rodero, coordinadora

del concurs i secretària del Jurat

lourdes.rodero@upc.edu

 

Més informació
NdP_Planter2022
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
 

 

 

2023 Universitat Autònoma de Barcelona