Exposició Florence Nightingale a la Biblioteca de Ciències
Exposició Florence Nightingale 19.02.2021  - 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Florence Nightingale (12 maig  1820- 13 d’agost de 1910) va ser una pionera de l'infermeria moderna, però alhora en l'anàlisi de dades i el desenvolupament de gràfics per visualitzar-les. 

Va utilitzar el seu diagrama de la rosa per il·lustrar les diferents causes de mort dels ferits a la guerra de Crimea i per mostrar com les millores en assegurar la higiene podien salvar moltes vides.

A la imatge, per a cada mes, s'hi representa la mortalitat a l'hospital militar de Scutari, on va treballar. Es representen en colors les diferents causes:
- per malalties infeccioses (gris),
- per ferides (en rosa)
- per altres causes (en negre)
S'hi observa com va aconseguir una millora (a l'esquerra, després de la seva arribada, a la dreta, abans). Cal tenir en compte que a cada mes les causes estan representades per un sector circular (des del centre) i que per tant els pètals s'encavalquen. 

La iniciativa de la celebració és del International Statistical Institute.

També dediquem l’exposició a les dones de la Facultat que treballen en Estadística, i especialment a l’Anna Espinal (1965-2019), que va formar part de l’equip del Servei d’Estadística i va donar classes al grau d’Estadística Aplicada de la UAB.

 

Gràfic de la rosa per comparar la mortalitat COVID-19 amb la mortalitat per altres causes a l'estat espanyol des del març de 2020 al gener de 2021:

 

Gràfic de la rosa, mortalitat COVID-19

 

 

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
 

 

 

2021 Universitat Autònoma de Barcelona