El Col·loqui del Departament de Matemàtiques, febrer 2014
El Col·loqui 17.02.2014 Divulgació  -  Dimecres 19 de febrer es farà el Col·loqui del Departament de Matemàtiques a càrrec del professor Pedro Delicado (Departament d'Estadística i Investigació Operativa - UPC).

El proper dimecres 19 de febrer a les 12 h, a la Sala de Graus I de les Facultats de Ciències i Biociències, hi haurà el Col·loqui del Departament de Matemàtiques titulat Classificació de piràmides de població que evolucionen en el temps a càrrec del professor  Pedro Delicado (Departament d'Estadística i Investigació Operativa - UPC).

Resum:

Es presenta una metodologia, dins de l’Anàlisi de Dades Funcionals, per analitzar les piràmides de població del conjunt de països del món, des de l'any 1950 fins al 2010, amb un doble objectiu: fer una anàlisi de conglomerats (clústers) de les piràmides de població de cada país i cada any; fer una classificació pel conjunt de "pel•lícules" de les piràmides de població que mostren la seva evolució. Un punt important a tenir en compte és la distribució geogràfica dels països, que comporta els problemes de com fer els agrupaments i com visualitzar els resultats.
 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona