La UAB dedica l'any 2010 a la Comunicació
Any de la Comunicació 2010 UAB 04.12.2009 L'Escola  -  La UAB, tot seguint l'experiència d'altres anys dedicats a les Llengües, a la Mediterrània, a la Física, a l'Àsia Oriental, a l'Evolució o la Computació, dedica l'any 2010 a la Comunicació, amb un ventall de conferències, diàlegs, taules rodones, concursos o activitats culturals al voltant d'aquest àmbit, propi de les ciències socials, però amb forta implicació transversal.

Es proposen quatre línies d'actuació: acadèmica,  de reflexió, de divulgació científica i participativa. L’acció acadèmica es centrarà en la jornada ‘Més enllà dels Media. Nous formats de la Comunicació’, un debat amb especialistes on es reflexionarà sobre els nous paradigmes de la comunicació i, de manera singular, sobre l'ús que en fan els joves. La jornada tindrà lloc el mes de maig de 2010.

L’exposició ‘El factor Comunicació, o la transversalitat de la comunicació’ buscarà la reflexió, intentant exposar de manera crítica i original l'existència del fet comunicatiu en els àmbits més amplis possibles. Aquesta exposició es farà amb la col·laboració del Centre d'Arts Santa Mònica, de Barcelona, i tindrà lloc a l'octubre de 2010, a la sala d'Exposicions de la Biblioteca i Hemeroteca General.

Pel que fa a la divulgació científica, es convocarà un premi a les millors pàgines web de contingut científic realitzades pels grups de recerca de la UAB. El premi vol ser un primer pas al reconeixement de que els resultats i les accions de recerca no només s'expressen a les publicacions científiques sinó que les pàgines web són també una via de difusió molt important.

Finalment, es convocaran quatre concursos oberts a tota la comunitat universitària amb l’objectiu de fomentar la comunicació i la participació: un concurs de fotografia digital (Una imatge del món UAB); un concurs literari de microrelats (La UAB en tres mil paraules);  un concurs de vídeos curts fets de manera convencional i amb mòbil (La UAB en tres minuts); i un concurs de blocs personals (Els homes i les dones de la UAB a la Xarxa).

A banda, hi hauran activitats paral·leles relacionades amb l’Any de la Comunicació. El ‘Concurs Literari Mavi Dolz’ de relats breus, adreçat a estudiants de la UAB i organitzat amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull;  la celebració del Seminari Internacional sobre Comunicació, Desenvolupament i Drets Humans a la Mediterrània, organitzat per l'Observatori Mediterrani de la Comunicació o el congrés El Poder  Creatiu de la Paraula, organitzat pel grup de recerca Publiràdio, ambdós de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

Trobareu més informació sobre la programació d’activitats i la convocatòria dels concursos al web www.uab.cat/anydelacomunicacio/

 

 
Anar a Notícies

Arxiu de notícies

Des de
Fins a
Paraula clau

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
 

 

 

2024 Universitat Autònoma de Barcelona