Gironins i matemàtics. Podríem pensar que s’acaben aquí les similituds entre ells. Però si n’oblidem  les circumstàncies que van regir i, alhora, condicionar les seves vides, tant la personal com la professional, no ens adonaríem que la seva contribució al món científic i intel·lectual d’aquest país va transcendir la pròpia obra. I d’alguna manera és el que aquesta exposició vol posar en valor.

Com els hi passa a la majoria, ni Santaló ni Sunyer es poden considerar profetes a la seva terra doncs cap dels dos va estar vinculat d’una forma directa al món universitari català. Malgrat això la seva vàlua i reconeixement es van acabar imposant a nivell internacional per mèrits propis.

L'exposició vol retre homenatge a aquests dos matemàtics catalans i, a la vegada, difondre el seu excepcional llegat científic.

Aquesta exposició, a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia el juny i juliol de 2012, tindrà una versió permanent a la pàgina web que enllacem a contiuació, ha sigut realitzada, en la part documental, pels professors Agustí Reventós i Julià Cufí, del Departament de Matemàtiques.


http://pagines.uab.cat/santalo_sunyer/

MATUAB Divulga Subscriu-te, i rebràs informació sobre les activitats organitzades pel departament

 

Orientació Universitària Adreçades a estudiants de batxillerat i de cicles formatius de grau superior

 

UAB Divulga Revista de divulgació científica de l'Autònoma

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament de Matemàtiques
Edifici C Facultat de Ciències
08193 Bellaterra (Barcelona)
TEL +34 93 581 13 04
FAX +34 93 581 27 90

d.matematiques@uab.cat
web

 

 

 

 

2022 Universitat Autònoma de Barcelona