La primera trobada de l'associació TECNIO reuneix tots els grups de la UAB

La primera trobada de l'associació TECNIO reuneix tots els grups de la UAB

L'entitat que aglutina els 59 grups de recerca de totes les universitats catalanes, de la fundació I-CERCA i del CSIC amb el segell TECNIO va organitzar, el dia 20 de juliol, el TECNIO Summer Meeting 2022, la primera trobada de networking que convoca aquesta nova associació.

21/07/2022

L'associació TECNIO es va constituir el passat mes de novembre i està formada per grups de recerca que compten amb l'acreditació TECNIO que atorga ACCIÓ, un segell que identifica els desenvolupadors de tecnologia a Catalunya per facilitar-ne la connexió amb les empreses. Són 59 grups de totes les universitats catalanes, de la fundació I-CERCA i del CSIC, 4 dels quals són de la UAB.

Es tracta de grups de recerca, 8 dels quals ubicats al Campus de la UAB, especialistes en temàtiques diferents, que tenen activitat tant amb pimes com amb grans empreses a Catalunya i a escala europea. Fan recerca aplicada en tecnologies diferencials i tenen capacitat per transferir-la al mercat per mitjà de projectes d'R+D, de llicències de patents o de la creació d'empreses emergents de base tecnològica.

La nova associació TECNIO compta amb un ajut de 300.000 euros d’ACCIÓ per als propers 3 anys per reforçar la visió de mercat d'aquests agents. L'objectiu és agrupar i fer visible la seva activitat per impulsar-los com a instrument de connexió amb el teixit empresarial i l'administració.

Aquest 20 de juliol l'associació ha dut a terme la seva primera activitat, el TECNIO Summer Meeting 2022, una trobada de tota la comunitat a la terrassa del Pier01 per reprendre el contacte amb tots els membres i agents col·laboradors.