Viu a la UAB

L'Ajuntament de Barcelona premia la tesi d'Alessandro Ravotto

Una recerca de la UAB serà distingida als premis Ciutat de Barcelona en la categoria d'història de la ciutat: Alessandro Ravotto rebrà el guardó per la seva tesi doctoral La muralla de Barcino, dirigida per Isabel Rodà, a la cerimònia de lliurament que tindrà lloc el 16 de febrer, a l'ajuntament barceloní.

Foto: Enfo, via Wikimedia Commons.

01/02/2018

Dins dels premis Ciutat de Barcelona d'enguany, l'investigador Alessandro Ravotto ha rebut el premi Agustí Duran i Sanpere d'Història de Barcelona per la seva tesi doctoral La muralla de Barcino, que ha estat dirigida per la catedràtica del Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana Isabel Rodà.

El jurat ha considerat que la tesi, que fa una anàlisi comparada entre la primera muralla de Barcelona i exemples coetanis de muralles de ciutats italianes, és "una recerca molt sòlida, feta amb metodologia moderna", on s'assoleix "una síntesi excel·lent de totes les recerques arqueològiques i documentals sobre la qüestió".

El guardó ha estat atorgat per unanimitat pel jurat, que ha estat presidit per Francesc Vilanova i integrat per Esther Pino, Marina Picazo, Josep Maria Salrach i Maria del Carme Riu. Els premis Ciutat de Barcelona seran lliurats el 16 de febrer en un acte al Saló de Cent de l'ajuntament barceloní.