Ahead Therapeutics obté un ajut de 50.000 euros de la UE per comercialitzar un tractament per a la diabetis autoimmune

ahead_SME

Ahead Therapeutics ha estat una de les nou empreses catalanes seleccionades per la Fase 1 de l'SME Instrument per a petites i mitjanes empreses del Programa Horitzó 2020. Per dur a terme la seva proposta, l’empresa ha comptat amb el suport del Parc de Recerca UAB.

14/11/2018

La Unió Europea finançarà a 246 projectes de pimes europees amb 50.000 euros a través de la convocatòria Fase 1 de l'SME Instrument amb l’objectiu d’agilitzar la comercialització de les seves innovacions. Dels 2500 sol·licitants nou empreses catalanes han estat seleccionades, entre elles, Ahead Therapeutics.

L’empresa és una spin-off de l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) i ICREA. Va néixer el passat desembre 2017 quan, després de 5 anys de recerca i publicacions, els investigadors van provar l'eficàcia de l'immunoteràpia en models animals de diabetis tipus 1 i esclerosi múltiple, mitjançant l'ús de la nanotecnologia.

La teràpia, denominada Lipobits, és un tractament biomimètic basat en liposomes per a la diabetis autoimmune (T1D) i algunes altres de les més de 100 malalties auto-immunitàries descrites. Consisteix en l'ús de liposomes que simulen cèl·lules en procés de mort natural per aturar definitivament la reacció equivocada contra els teixits propis, causant de les malalties autoimmunitàries. Els liposomes són petites gotes d'aigua amb una capa externa de greix, semblant a la que recobreix les cèl·lules. En el cas concret de la diabetis, en ser introduïts al cos, aquests liposomes aconsegueixen aturar la destrucció de les cèl·lules del pàncrees que produeixen insulina i, per tant, evitar la malaltia.

El Parc de Recerca UAB ha contribuït en l’elaboració de la proposta que ha permès a Ahead Therapeutics obtenir el finançament del programa SME Instrument de l’Horitzó 2020.

 

Notícies relacionades

Adhesió UPC al Hub b30

La UPC s'adhereix al Hub b30

La UAB, el Parc de Recerca UAB, el centre tecnològic Eurecat, i l'Associació Àmbit B30 han signat un conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) pel qual aquesta universitat s’incorpora a la plataforma Hub b30.

Totes les notícies