Alumni
15:14
VEUS UAB
Descripció:
Torna «Veus UAB», la jornada de xerrades de la UAB que té l’objectiu de compartir amb un públic general coneixements generats a la Universitat que siguin transformadors i inspiradors.
«Veus UAB» és una plataforma de divulgació de la recerca en català que busca difondre i promoure l’ús de la llengua catalana en un àmbit en el qual encara està minoritzada. Són xerrades en vídeo de 8 minuts adreçades a un públic general i, particularment, a l’alumnat de secundària.
En aquesta edició enregistrarem els vídeos el 17 de juliol al teatre de la UAB amb la intenció de divulgar-los en el marc de la Setmana de la Ciència.
Si sou membres de la comunitat universitària i voleu exposar la vostra idea o projecte, empleneu aquest formulari. Un comitè de la Universitat escollirà les propostes, posant especial interès en les que apostin per la multidisciplinarietat i la inclusivitat, tant pel que fa a les persones conferenciants com pel que fa al públic al qual es destinen les accions.
Les persones seleccionades rebran una formació prèvia sobre habilitats de comunicació i també tindran el suport de la UAB per presentar la xerrada i els materials necessaris per fer-la.
Presenteu la vostra proposta fins el 23 de maig!
Ubicació: Sala Teatre, Campus de la UAB
Data: Dimarts 22, Abril de 2025 - 15:14h
Data fi: Dijous 17, Juliol de 2025 - 18:00h
Organitzador: UAB
Dilluns, 12 Maig, 2025
18:30
La Innovació - Xarxa Alumni de Biociències UAB
Descripció:
T’esperem el proper dilluns 12 de maig a les 18.30h a la sessió d'Innovació amb l'Alfons Cornella.
L'Alfons és expert en ciència, tecnologia i innovació, és autor de nombroses obres (més de 30 llibres i 1000 articles) i ha acompanyat a moltíssimes empreses a construir i dinamitzar equips d'innovació d'èxit a les organitzacions.
La seva xerrada ens inspirarà i engrescarà a innovar, a ser crítics, curiosos... Volem entendre què vol dir innovar, perquè innovar i on radica aquesta innovació. Per últim, voldrem la seva visió de cap a on va el món i què podem fer per millorar-lo...
https://www.linkedin.com/in/acornella/
https://youtu.be/SKT5RCIkIEc - TEDxRosario
https://youtu.be/PHCh-2plWmU - TEDxBarcelona
Aquesta activitat és oberta a tota la comunitat UAB i s'organitza en el marc de la Xarxa Alumni de Biociències de la UAB.
Serà de les 18.30 h a les 21h a la Sala d'Actes de la Facultat de Biociències de la UAB.
Inscripció:
- Si ets alumni, alumnat, PAS o PDI de la UAB, inscriu-te al formulari l'activitat és gratuïta per tu.
- Si NO tens cap vinculació amb la UAB, inscriu-te al formulari i fes una transferència de 20 euros a aquest número de compte per a poder accedir a l'activitat: ES91 2100 3675 72 2200203408. I envia'ns el comprovant a alumni@uab.cat.
Ubicació: Sala d'Actes de la Facultat de Biociències de la UAB
Data: Dilluns 12, Maig de 2025 - 18:30h
Data fi: Dilluns 12, Maig de 2025 - 21:00h
Organitzador: Alumni UAB
Correu electrònic: alumni@uab.cat
Dimarts, 13 Maig, 2025
18:30
Webinar: La fiscalitat de l'advocacia - Xarxa Alumni de Dret UAB
Descripció:
T’esperem el proper dimarts 13 de maig a la sessió sobre «Tributària» de la Xarxa Alumni de Dret de la UAB. Serà a les 18.30 h en format online.
A càrrec de Zuley Fernández, és professora de Dret Financer i Tributari de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona. Va fer el seu doctorat en Dret per la Universitat de Girona. Dins de les seves línies de recerca destaquen la imposició directa i indirecta amb un enfocament de gènere, de sostenibilitat i de desenvolupament tecnològic. Té publicades més de 35 obres repartides entre articles de revista, capítols de llibre i dues monografies. Així mateix, ha estat investigadora en 5 projectes de recerca, en dos dels quals com a investigadora principal. És alhora, docent en altres universitats catalanes com són: la Universitat de Girona, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. És membre del Comitè Científic de la Xarxa Iberoamericana de Medi Ambient (Equador), del Consell Editorial de la Revista "Honoris" (Mèxic), del Centre d'Estudi de Dones i Dret (UAB) i col·labora amb l'Institut Centreamericà d'Administracions públiques (Costa Rica), i l'Associació Catalana de Municipis
La sessió parlarà sobre els professionals de l'advocacia exerceixen una important tasca en la defensa dels interessos de la justícia i en la protecció dels drets i llibertats dels ciutadans. És evident que la fiscalitat que afecta les rendes obtingudes per l'advocat i el compliment dels seus deures fiscals és una qüestió que no només implica aquests professionals, sinó que és fonamental perquè puguin realitzar correctament la seva activitat. Per això, resulta imprescindible clarificar el règim tributari que afecta l' exercici de l' advocacia a través de l' examen de les diferents operacions amb transcendència fiscal que poden realitzar els advocats en el desenvolupament de la seva professió.
La moderació anirà a càrrec dels Dr. Santiago Robert, professor de la Facultat de Dret i coordinador de la Xarxa Alumni de Dret de la UAB.
Inscripcions:
- Si ets alumni, alumnat, PAS o PDI de la UAB, inscriu-te al formulari, l'activitat és gratuïta per tu.
- Si NO tens cap vinculació amb la UAB, inscriu-te al formulari i fes una transferència de 20 euros a aquest número de compte per a poder accedir a l'activitat: ES91 2100 3675 72 2200203408. I envia'ns el comprovant a alumni@uab.cat.
Organitzat en el marc de la Xarxa Alumni de Dret de la UAB
Ubicació: En línea
Data: Dimarts 13, Maig de 2025 - 18:30h
Data fi: Dimarts 13, Maig de 2025 - 20:00h
Organitzador: Alumni UAB
Correu electrònic: alumni@uab.cat
Dimecres, 28 Maig, 2025
15:30
II Workshop Universitat - Empresa en Arxivística i Gestió Documental
Descripció:
Després de l'èxit de la primera edició, el passat juny de 2023, torna una nova experiència d'intercanvi entre la universitat, i les empreses i entitats dedicades a la gestió de documents, de la informació i dels arxius. El II Workshop Universitat-Empresa en Arxivística i Gestió Documental tindrà lloc el dimecres 28 de maig de 2025, de 15.30 a 19.00 hores, a l'Aula Magna de Casa Convalescència (Carrer de Sant Antoni Maria Claret 171 de Barcelona).
Aquesta iniciativa, pionera en el sector, té com a objectiu reforçar els vincles entre el món empresarial i l'alumnat, les persones titulades i els professionals per tal de facilitar la seva incorporació o millora laboral. Es tracta d'un espai de trobada per conèixer de prop les necessitats del mercat i compartir experiències.
Programa del Workshop
• 15:30h. Obertura de l'espai Workshop i recollida d'acreditacions.
• 16h-16:15h. Inauguració del II Workshop a càrrec de la vicepresidenta executiva de la FUAB, Mari Luz Pacheco, i del director dels Estudis d'Arxivística i Gestió de Documents de l'Escola FUAB Formació, Joan Pérez Ventayol.
• 16:15h-17h. Intervencions de les empreses patrocinadores (Tarima Aula Magna).
• 17h-18:45h. Obertura dels estands empresarials i inici de l'intercanvi professional amb els assistents.
• 18:45h-19h. Intervencions finals de les empreses participants (Tarima Aula Magna).
• 19h-19:15h. Clausura del II Workshop.
Una relació sinèrgica entre Universitat i Empresa
La Universitat i l'Empresa han d'entendre's en una relació sinèrgica per adaptar-se als reptes d'una societat canviant. Mentre la universitat forma futurs professionals, les empreses contribueixen a determinar quines competències són necessàries per afrontar el mercat laboral actual. Aquesta col·laboració beneficia tant l'alumnat com les empreses, garantint una millor preparació i inserció laboral.
Un esdeveniment clau per al sector
El II Workshop Universitat-Empresa en Arxivística i Gestió Documental es consolida com un punt de trobada essencial per als professionals del sector, on les empreses podran exposar la seva missió, projectes i necessitats laborals, mentre els participants podran presentar-se directament a les companyies del sector i explorar noves oportunitats professionals.
No deixis passar aquesta oportunitat! Inscriu-te ara i connecta amb el món empresarial per impulsar la teva carrera professional en arxivística i gestió documental.
Per assistir-hi, us heu d'inscriure prèviament en aquest formulari per confirmar la vostra participació.
Ubicació: Aula Magna de Casa Convalescència (Barcelona)
Data: Dimecres 28, Maig de 2025 - 15:30h
Data fi: Dimecres 28, Maig de 2025 - 19:30h
Organitzador: ESAGED
Dimecres, 4 Juny, 2025
09:00
VIII Congrés Internacional EDO 2025
Descripció:
Impacte de la Intel·ligència Artificial en la gestió del coneixement i les organitzacions a la Societat 5.0
"Compartir coneixement, amb o sense IA, ens desenvolupa com a persones i membres d’una societat"
L'Equip de Desenvolupament Organitzacional (EDO: https://webs.uab.cat/gedo/) de la Universitat Autònoma de Barcelona ha focalitzat des de 2003 una de les seves línies de recerca en l'anàlisi dels processos de creació i gestió del coneixement (CGC) en les organitzacions vinculades amb l'educació i la formació. Per a això, l'EDO ha comptat amb el finançament del Ministeri d'Educació, del Ministeri de Ciència i Innovació i el Ministeri d'Economia i Competitivitat. Des de l'any 2007, aquesta línia de recerca se centra en l'anàlisi dels processos de CGC en les comunitats de pràctica (CoP), i últimament, en la cultura d'Aprenentatge i Intel·ligència col·lectiva en les organitzacions, així com en la incidència que hi té la IA. El Centre de Recerca i Estudis pel Desenvolupament Organitzatiu (CRiEDO: https://www.criedo-uab.cat/) integra actualment a l'EDO i continua amb aquest llegat.
Tanmateix, el grup d'investigació EDO està compromès, per vocació i compromís social, a aproximar el coneixement generat a la societat, en general, i a altres professionals i acadèmics interessats en les seves línies de recerca. Seguint aquesta premissa, el 2003 va organitzar les primeres jornades específiques de l'EDO amb l'objectiu de generar debat entorn de diferents tipus d'estratègies de formació en les organitzacions. El 2010 inicia, amb la col·laboració del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), el Congrés Internacional EDO (CIEDO), del qual es realitza una segona edició l'any 2012, i una tercera, quarta, cinquena, sisena i setena edicions el 2014, 2016, 2018, 2020 i 2023 que també compta amb la col·laboració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC). D'aquesta manera es considera el CIEDO com una de les activitats de major impacte en l'àmbit internacional vinculades amb la temàtica abordada.
Per a l'any 2025, totes tres institucions organitzen el VIII Congrés Internacional EDO amb el lema "Impacte de la Intel·ligència Artificial en la gestió del coneixement i de les organitzacions a la Societat 5.0" amb l'objectiu d'analitzar l'aprenentatge de les organitzacions al context actual.
Els objectius del congrés són:
- Analitzar i debatre sobre els nous plantejaments i les estratègies utilitzades en els processos de creació i gestió del coneixement col·lectiu i, sobretot, els relacionats amb la cultura d'aprenentatge a les organitzacions.
- Fomentar l'intercanvi d'investigacions, experiències i bones pràctiques sobre la promoció de la conversa, l'aprenentatge social i informal al lloc de treball i la cultura d'aprenentatge a les organitzacions.
- Valorar nous formats d'aprenentatge, intel·ligència col·lectiva i participació social en el desenvolupament dels professionals i les organitzacions.
- Promoure línies de treball conjuntes entre la Universitat, l'Administració Pública i el sector privat sobre la cultura d'aprenentatge i intel·ligència col·lectiva a les organitzacions.
- Compartir i impulsar el rol clau de les persones en el desenvolupament de les organitzacions i de la societat fent compatibles els desenvolupaments personal, professional, institucional i social.
Més informació del programa:
Programa | VIII Congreso Internacional EDO 2025 | UAB
REGISTRE CIEDO 2025
Tant si vols assistir al congrés matriculant-te com si vols aportar una contribució que pugui ser seleccionada pel comitè científic, has de registrar-te primer.
Després de confirmar la teva alta a través del missatge que t'enviarem al compte de correu proporcionada, podràs accedir per tramitar la teva matriculació al congrés o aportar contribucions.
El preu d'inscripció al Congrés és:
- Matrícula Individual reduïda: 280 € (pagament fins al 17 de març 2025 31 de març 2025)
- Matrícula Individual: 340 € (pagament a partir del 18 de març 2025 1 d'abril 2025)
- Matrícula Institucional reduïda* (6 persones): 1.380 € (pagament fins al 17 de març 2025 31 de març 2025)
- Matrícula Institucional* (6 persones): 1.740 € (pagament a partir del 18 de març 2025 1 d'abril 2025)
- Matrícula Estudiant reduïda**: 150 € (pagament fins al 17 de març 2025 31 de març 2025)
- Matrícula Estudiant**: 200 € (pagament a partir del 18 de març 2025 1 d'abril 2025)
- Matrícula membre RETINDE i ALUMNI UAB: 10% de descompte sobre el valor de la matrícula individual.
Ubicació: Barcelona
Data: Dimecres 4, Juny de 2025 - 09:00h
Data fi: Divendres 6, Juny de 2025 - 21:00h
Telèfon: +34 935 86 88 31
Correu electrònic: edo@uab.cat