Error: manca enllaç de capçalera a la plana

El workshop en microbiologia alimentària MRAMA arriba a la 16a edició

El workshop en microbiologia alimentària MRAMA arriba a la 15a edició
Istock/luchschen
El XVI Workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària (MRAMA) té lloc del 21 al 24 de novembre a la Facultat de Veterinària, organitzat pel Centre d’Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologia dels Aliments i el Departament de Ciència Animal i dels Aliments.

14/11/2017

MRAMA té com a objectiu ampliar i difondre els coneixements teòrics i pràctics sobre mètodes ràpids innovadors per detectar, comptar, aïllar i caracteritzar els microorganismes, i els seus metabòlits, habituals en els aliments i en l'aigua.

Amb una durada de quatre dies, compta amb ponències de prestigiosos experts nacionals i internacionals, sessions pràctiques en laboratori, tallers, taules rodones i una mostra amb l'exposició de més d'una desena d'empreses de microbiologia.

En aquesta edició la conferència inaugural l’imparteix José Juan Rodríguez Jerez, professor del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB, qui oferirà una visió general sobre els mètodes ràpids i miniaturitzats, i l'automatització en microbiologia.

Altre ponents que intervenen al workshop són Armand Sánchez Bonastre (Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB), que parlarà sobre la polymerase chain reaction (PCR) i la seqüenciació genòmica massiva aplicades a la seguretat alimentària; Joan Roquet-Jalmar Pàmies (Kellog Manufacturing España, Valls), amb una ponència sobre la implantació d'un sistema de verificació de neteja basat en la bioluminiscència; Pascal Monzó Martos (Productos Florida, Vila-real), que dissertarà sobre Campylobacter i Salmonella: dos intrusos en productes avícoles; Ana Torres Rubio (Florette Ibérica, Milagro), qui parlarà sobre el control microbiològic en aliments de IV gama; Armando Marín Martínez (Eurofins Análisis Alimentario Nordeste, Tudela), amb una ponència sobre el control microbiològic en aliments de V gama; Xavier Lizana Alcazo (ACONSA, Sant Joan Despí), que dissertarà sobre les eines per la gestió d'auditories en higiene alimentària.

Els ponents internacionals en aquesta ocasió són Rosella Brozzi (Autoridad Europea para la Seguridad Alimentaria -EFSA-, Parma, Itàlia) que parlarà sobre l'evaluació dels additius a base de microorganismes utilitzats en l'alimentació animal; OSeppo IImari Niemelä (University of Helsinki), amb una ponència sobre la incertesa en la mesura dels recomptes microbiològics.

L’última jornada es dedica a la realització de quatre tallers, sobre el perills microbiològics en els sistemes APPCC, l’ús dels recursos per a microbiologia predictiva disponibles en internet, els al·lergògens alimentaris i els mètodes per a la seva detecció i quantificació, i el frau alimentari en els esquemes de certificació.

També hi haurà dues taules rodones sobre el dia a dia del control microbiològic en la indústria, i la instrumentació, tendències de mercat i d'altres temes d'actualitat.

El workshop MRAMA s'adreça a directors i tècnics d'indústries, consultories i laboratoris agroalimentaris, i d'altres sectors (microbiològic, clínic, farmacèutic, cosmètic, químic, mediambiental, etc.); inspectors veterinaris  i altre personal de l'administració; estudiants de grau i postgrau, personal tècnic i professors universitaris i personal d'altres centres de recerca.

XVI Workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia alimentària (MRAMA)