Viu a la UAB

Sens Solutions llança una campanya de crowdfunding per portar al mercat un dispositiu que evita brots de legionel·la

L'empresa Sens Solution, sorgida de la 3a edició del programa Generació d'Idees del Parc de Recerca UAB, ha obert una ronda de finançament de 350.000 euros amb l’objectiu de poder iniciar el procés de producció del seu sistema intel·ligent de prevenció i desinfecció sostenible.

27/10/2017

Sens Solutions ha creat una solució integral per a la prevenció i desinfecció sostenible basat en una xarxa de sensors químics i biosensors, que regulen la quantitat de bactèries i patògens que hi ha a l’aigua. El seu sistema permet evitar el desenvolupament de legionel·la en torres de refrigeració de forma totalment autònoma i amb una interfície predictiva, que envia avisos i alarmes en temps real quan es supera el rang establert.

El biosensor de legionel·la que incorpora el seu dispositiu no requereix marcadors, ni necessita reactius addicionals i és capaç d'analitzar mostres d'aigua en un temps reduït i d'un sol ús. La combinació de les dades que obté amb les proporcionades per altres sensors biofilm i sensors químics específics, permeten tenir una visió completa dels paràmetres que afecten el desenvolupament de la legionel·la.

A més, el sistema de Sens Solutions fa un anàlisi de totes les dades obtingudes i mitjançant l'aplicació d'algoritmes de Machine Learning, permet una actuació preventiva que avalua i gestiona constantment les necessitats de biocida per mantenir els sistemes aquosos en condicions òptimes.

Amb la ronda de finançament que han obert a través de la plataforma de crowdfunding Acces to crowd, l'empresa busca poder iniciar el procés de producció del dispositiu i optimitzar la cadena de vendes.