Error: manca enllaç de capçalera a la plana

La UAB reuneix experts en innovació urbana

Innovació urbana i reptes socials: les ciutats com a ecosistemes d¿innovació social
El CORE Smart Cities i l'IGOP-UAB han organitzat el 10 de desembre la jornada "Innovació urbana i reptes socials: les ciutats com a ecosistemes d'innovació social", al Palau Macaya de Barcelona. S'han tractat aspectes com les xarxes obertes d'accés a Internet, cooperatives d'alimentació, mapes d'iniciatives socials i Living labs.

10/12/2015

El dijous, 10 de desembre, el CORE Smart Cities de la UAB i l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP-UAB) han organitzat la jornada "Innovació urbana i reptes socials: les ciutats com a ecosistemes d'innovació social". La jornada ha tingut lloc, des de les 9.30h, al Palau Macaya de Barcelona i ha comptat amb la participació de destacats investigadors en innovació social, gestors municipals i representants d'entitats amb iniciatives socials i Living labs.

L'acte s'ha obert amb una taula rodona sobre la investigació en innovació social, amb la participació d'investigadors de l'IGOP, de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), del projecte europeu SEFORIS i de la xarxa Leading Cities. També s'han exposat pràctiques institucionals en aquest àmbit, per part de representants dels ajuntaments de Rubí, Olot, Sabadell i Terrassa.

La jornada ha comptat també amb la presentació d'una cartografia de les cooperatives de consum i el mapa del consum responsable i de l'economia solidària a Catalunya PAMaPAM, una iniciativa de SETEM i la Xarxa d'Economia Solidària (XES) per transformar l'entorn a partir dels hàbits de compra. També s'ha parlat sobre iniciatives socials i Living labs, com la xarxa de comunicacions oberta i lliure Guifinet, el Living lab del CVC-UAB a Volpalleres (Sant Cugat), el Citilab de Cornellà, o el projecte EcoRegió dtalimentació ecològica.

La conferència final, sota el títol "Estudis territorials: el lloc on la teorització de la innovació social va començar i continua florint…", ha anat a càrrec de la investigadora de la Universitat KU Leuven (Bèlgica) Constanza Parra.